De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Mitropolitul Ardealului a sfinţit drapelul la Sibiu
Evenimentul a avut loc vineri-seară şi a deschis manifestările dedicate Zilei naţionale a drapelului. Sâmbătă, 26 iunie, drapelul a fost arborat pe un catarg în Piaţa Mare din Sibiu.
Vineri, 25 iunie, la orele 19:00, o gardă militară a Garnizoanei din Sibiu a adus drapelul la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Aici, un sobor de preoţi şi diaconi, condus de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat o slujbă de binecuvântare.
Înalt Preasfinţitul Laurenţiu a subliniat la final simbolistica drapelului şi importanţa evenimentului. "Este semnul care ne reprezintă pe toţi şi pe care îl cinstim, cu atât mai mult acum, când a devenit sfânt drapel. Este un drapel pe care l-am sărutat cu drag, ştiind că prin aceasta am cinstit toată istoria ţării noastre, care nu a fost cea mai fericită. Prin aceasta, i-am preţuit pe eroii care s-au jertfit pentru noi şi care sunt reprezentaţi în culoarea roşie, apoi am mulţumit lui Dumnezeu pentru bogăţia pământului exprimată prin culoarea galbenă a drapelului şi apoi ne-am înălţat inimile spre cer, reprezentat prin culoarea albastră", a spus IPS Laurenţiu.
Manifestările au continuat în ziua sărbătorii, când, de la ora 9:00, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat o slujbă de binecuvântare în Piaţa Mare. A urmat arborarea drapelul României pe un catarg în acordurile Imnului naţional. Sărbătoarea s-a încheiat, la Sibiu, cu o frumoasă paradă militară. Manifestările au fost organizate prin colaborarea instituţiilor militare din Sibiu, a Prefecturii, a Consiliului Judeţean şi a Primăriei. Sărbătoarea din acest an a fost deosebită şi fiindcă arborarea drapelului a avut loc pentru prima dată în Piaţa Mare a cetăţii Sibiului.