Credincioşii din Sibiu s-au rugat în prima zi din noul an la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Dacă la trecerea dintre ani soborul slujitor condus de Înaltpreasfințitul Părinte Laurenţiu,
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la hramul Mănăstirii Coşula
Obștea așezării monahale Coșula, ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei în acest an la slujba hramului pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
În ziua când Biserica Ortodoxă Română l-a sărbătorit pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mănăstirea Coșula din Botoșani și-a serbat hramul. Sutele de credincioşi prezenţi au participat cu evlavie la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, din sobor făcând parte, alături de arhim. Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, stareţii mai multor mănăstiri din judeţul Botoşani, dar şi din alte judeţe ale Moldovei, pr. Lucian Leonte, protopop al Protoieriei Botoşani, precum şi pr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Botoşani.
În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a vorbit despre Sfântul Ierarh Nicolae ca omul curat care L-a văzut și cunoscut pe Dumnezeu: „Sfântul Ierarh Nicolae, pe care l-am prăznuit în această zi, ocrotitorul acestei sfinte mănăstiri, a fost omul curat cu inima care L-a văzut prin aceasta pe Dumnezeu, în sensul că L-a cunoscut pe Dumnezeu. Mare și minunat, tainic lucru este pentru o ființă umană să-L cunoască pe Dumnezeu. Fiind Dumnezeu Adevărul, omul este chemat să cunoască și el adevărul. Troparul Sfântului Ierarh Nicolae, adică imnul cel mai important din slujba acestui mare ierarh, îl descrie pe acesta ca fiind îndreptător al credinței, chip al blândeții, învățător al înfrânării, adăugându-se la acestea și cuvintele «adevărul lucrurilor». Sfântul Ierarh Nicolae, prin inima sa curată, prin mintea sa luminată, a cunoscut adevărul lucrurilor, al celor de sus și al celor de jos, adevărul cu cele întâmplate în viața lui și cu cele întâmplate în timpul vieții sale, adevărul cu viața lumii, căci orice bineplăcut al lui Dumnezeu are și duh prorocesc, adică intuiește adevărul din vremea sa și prevede cele ce au să se întâmple în timp”.
După cuvântul de mulțumire al părintelui stareț Calinic Chirvase, înainte de a pleca spre casele lor, credincioşii prezenţi au primit binecuvântare de la IPS Mitropolit Teofan, iar mănăstirea a organizat o agapă frăţească şi a împărţit pachete cu mâncare.
După slujba hramului de la Mănăstirea Coşula, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a poposit la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” - Pacea din Botoșani, unde a săvârșit Taina Botezului pentru pruncul Nectarie, copilul preotului paroh Marian Macuc şi al preotesei Ana. După cuvântul de învățătură al ierarhului, un grup de colindători de la Școala 13 Botoșani au prezentat un program de colinde.