În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Moaştele a trei sfinţi, aduse la Parohia „Buna Vestire”-Belu
Parohia „Buna Vestire”-Belu, Protoieria Sector 4 Capitală, a primit sâmbătă, 5 noiembrie, fragmente din moaştele a trei sfinţi, şi anume Sfântul Atanasie cel Mare, Arhiepiscopul Alexandriei, Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina şi Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou. Odoarele duhovniceşti au fost aduse de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Evxeinoypoli, Grecia.
Aducerea moaştelor Sântului Atanasie cel Mare, Arhiepiscopul Alexandriei, ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi ale Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou la biserica Parohiei „Buna Vestire”-Belu a adunat numeroşi credincioşi bucureşteni. Evenimentul a avut loc după săvârşirea Vecerniei şi a Litiei, când Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a săvârşit slujba de Sfinţire a raclei şi a icoanelor sfinţilor, ale căror sfinte moaşte au fost aşezate spre cinstire permanent în biserica amintită.
Aşezarea spre închinare a unor fragmente din moaştele sfinţilor este o faptă de mare însemnătate, a precizat preacuviosul părinte arhimandrit Gheorghios Giannios, de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Evxeinoypoli, conducătorul delegaţiei din Biserica Ortodoxă a Greciei, care a adus sfintele moaşte. „Hristos şi sfinţii nu sunt proprietatea unei Biserici locale, ci sunt proprietatea şi tezaurul întregii Ortodoxii, care nu cunoaşte graniţe, neamuri şi limbi şi care este temeluită pe credinţa în Hristos Cel răstignit şi înviat, dar şi pe martiriul sfinţilor Bisericii noastre. Aceste sfinte moaşte, care de acum înainte vor rămâne în această sfântă raclă cu totul deosebită, vor fi un punct de atragere a tuturor credincioşilor. Înaintea acestor sfinte moaşte şi a acestor sfinte icoane, care sunt aici, dumneavoastră veţi găsi mângâiere, ajutor şi sprijin pentru tot ceea ce prin rugăciuni veţi aduce înaintea lor, pentru că sfinţii Bisericii noastre sunt persoane vii. Este a patra oară când vin în această binecuvântată ţară a României şi încă o dată mă fac martor al credinţei şi al evlaviei binecredinciosului popor ortodox român”, a precizat arhim. Gheorghios Giannios, de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Evxeinoypoli, Grecia.
Preoţii şi credincioşii Parohiei „Buna Vestire”-Belu sunt nişte oameni privilegiaţi şi binecuvântaţi, a explicat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul. „Prietenia cu sfinţii este un lucru la care noi privim tot mai rar. Adeseori, căutăm prietenia cu oamenii şi uităm de prietenia cu Dumnezeu. Dar sfinţii ne aduc aminte că prietenia cu Dumnezeu este cel mai important lucru din viaţa unui creştin şi că ei, cei care devin prieteni cu Mântuitorul Iisus Hristos, au o mare bucurie, o pace şi o linişte pe care ei, oamenii credincioşi, o înţeleg şi o primesc ca pe un mare dar de la Dăruitorul a toate. De aceea, noi mulţumim în mod deosebit Preabunului Dumnezeu pentru acest dar şi cu smerenie vă spun că parohia aceasta, preoţii şi dumneavoastră, credincioşii, sunteţi oameni privilegiaţi şi binecuvântaţi. Astfel de daruri vin într-o biserică unde sfinţii sunt cinstiţi, acolo unde oamenii înalţă rugăciuni către ei. Sfinţii rămân, chiar dacă vin de departe, acolo unde iubirea oamenilor se manifestă faţă de ei. Cereţi ajutorul acestor sfinţi în rugăciunea dumneavoastră, fiţi prieteni cu sfinţii şi rămâneţi cât mai mult în preajma sfintelor moaşte! Acestea sunt adevăratele şi netrecătoarele bucurii, de care avem nevoie în această viaţă”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
La final, părintele paroh Daniel Bărâcă a mulţumit lui Dumnezeu pentru bucuria de a avea asemenea odoare în tezaurul duhovnicesc al parohiei, dar şi celor care au contribuit la aceasta.
Parohia „Buna Vestire”-Belu a mai primit în vara acestui an, tot din partea Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Evxeinoypoli, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ignatie, Mitropolit de Dimitriados și Almyroy din Grecia, fragmente din moaştele altor sfinți, printre care Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie.