La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia în Arhiepiscopia Râmnicului
Cu prilejul celei de-a XIV-a ediţii a manifestărilor religioase şi culturale închinate Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al Râmnicului, joi, 27 septembrie 2012, în ziua prăznuirii marelui ierarh, la ora 8:30, la Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea vor fi aduse de la Mănăstirea Curtea de Argeş moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia.
Sfintele moaşte, aduse la Râmnic cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, vor fi primite la intrarea în curtea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, de către Înalt Preasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Eparhiei Râmnicului, însoţiţi de un sobor de preoţi, diaconi, monahi şi monahii. Racla va fi purtată în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală, unde vor fi aşezate la loc de cinste, spre închinare, alături de cele ale Sfântului Grigorie Decapolitul de la Bistriţa. Moaştele sfintei vor rămâne spre închinare la Catedrala arhiepiscopală pe parcursul zilei de 27 septembrie, până la ora 17:00, când vor fi duse la Mănăstirea Curtea de Argeş. (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului)