În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Moment aniversar pentru o biserică din Câmpia Turzii
În Duminica a 4-a după Paști, 26 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la Biserica „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii, județul Cluj.
Comunitatea de la Biserica „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii a sărbătorit 50 de ani de la sfințirea lăcașului, iar cu acest prilej cei doi ierarhi au binecuvântat lucrările de restaurare efectuate în ultima perioadă. În continuare, pe un podium, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie, iar Părintele Episcop Ignatie a rostit un cuvânt de învățătură și a afirmat că, deși trăim într-o societate în care suntem hiperconectați, suntem mai singuri ca niciodată. Ierarhul a mai spus că am fost creați de Dumnezeu să fim în comuniune unii cu alții.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul Parohiei „Învierea Domnului”, dirijat de Mihai Turean. La chinonic, grupul de copii și tineri al parohiei a interpretat mai multe pricesne.
La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un scurt cuvânt de învățătură despre virtutea răbdării, pornind de la exemplul slăbănogului de la Vitezda.
Pentru întreaga activitate administrativă și pastoral-misionară, ierarhul locului a oferit preotului paroh Sebastian Zăhan și preotului slujitor Aurelian Cherecheș Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici. Au mai fost oferite distincţii ctitorilor și binefăcătorilor, iar copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești din partea ierarhului.
La slujbă au participat oficialități locale, județene și centrale, precum și numeroși credincioși.
Biserica „Învierea Domnului” a fost construită între anii 1943 şi 1951, după planurile arhitectului George Cristinel din București, același care a proiectat și Palatul cultural „Ionel Floașiu” din proximitatea bisericii. Lăcașul de cult a fost sfințit pe 26 mai 1974, de Arhiepiscopul Teofil Herineanu și Arhiepiscopul Iustinian Chira, pe atunci Episcop-vicar al Eparhiei Clujului.
În ultimii ani, biserica a trecut printr-un amplu proces de renovare și restaurare. Parohia desfășoară o activitate intensă cu copiii și tinerii, aceștia fiind implicați în viața Bisericii.