La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Moment de bilanț în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului
Sala „Manole” a Palatului Arhiepiscopal din Curtea de Argeş a găzduit marţi, 7 februarie, şedinţa anuală de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.
Lucrările şedinţei Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului au fost deschise de chiriarhul acestei eparhii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, care a rostit un cuvânt de binecuvântare, în care a evidenţiat importanţa evenimentelor desfășurate pe parcursul anului 2022 și a mulțumit celor direct implicați în toate activitățile eparhiei, se arată pe site-ul arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.
„Se împleteşte activitatea Martei cu slujirea Mariei. Am încercat să nu exagerăm, nici să dăm prioritatea stării materiale în defavoarea celei duhovniceşti, ci să păstrăm un echilibru. De aceea ne-am bucurat de binecuvântarea lui Dumnezeu în toate lucrările noastre”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul mass-media din cadrul Sectorului cultural și comunicații media al eparhiei, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2022 de toate departamentele Centrului eparhial. Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.
În cadrul acestei ședinței, membrii Adunării eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările ostenitorilor de la Centrul eparhial și au făcut diferite propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate. În încheiere, au fost supuse aprobării rapoartele comisiilor de lucru ale Adunării eparhiale, precum şi proiectul de buget pentru anul în curs. Adunarea eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Membrii Adunării eparhiale, clerici şi mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.