În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Monografie a bisericii şi cimitirului din Uricani
La sfârşitul lunii iulie, după ani de muncă în Arhivele Statului, secretarul Asociaţiei „Fiii Satului“ Uricani, Mihai Constantinescu, a reuşit să tipărească monografia bisericii şi a cimitirului din sat, ce cuprinde „întâmplări cu relevanţă autentică pentru continuitatea vieţii spiritual-religioase din acest sat“, după cum însuşi autorul mărturiseşte. 100 de exemplare ale monografiei au fost donate bisericii din sat pentru a putea fi împărţite enoriaşilor.
Lucrarea a văzut lumina tiparului sub un moto sugestiv, în care sunt citate cuvintele Prea Fericitului Părinte Teoctist: „Fără părinţi duhovniceşti nu avem nici trecut, nici prezent şi nici viitor, într-o Europă Unită şi care simte nevoia întoarcerii la Dumnezeu“. Prefaţată de academicianul Constantin Ciopraga şi de părintele Constantin Andrei, proteiereu al Protopopiatului Iaşi 1, monografia cuprinde date consistente din trecutul satului Uricani, atestat documentar acum 551 de ani. De asemenea, sunt prezentate informaţii despre starea materială a bisericii de-a lungul timpului, despre greutăţile pe care preoţii le-au întâmpinat, dar şi statistici şi liste cu enoriaşii bisericii în diferite perioade ale existenţei aşezării. Un loc bine definit în cuprinsul lucrării îl are Cimitirul Eroilor din Uricani, proaspăt restaurat, în care se odihnesc sufletele celor căzuţi în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial.