În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Negocieri pentru modernizarea aeroportului din Suceava
Consiliul Judeţean (CJ) Suceava intenţionează să angajeze un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), în vederea finanţării lucrărilor de reabilitare şi modernizare de la Aeroportul „Ştefan cel Mare“ Suceava. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că analizează mai multe variante de montaj financiar pentru finanţarea acestei investiţii şi a cerut parlamentarilor de Suceava să facă demersuri pentru ca Guvernul să aloce 10 milioane de euro pentru modernizarea pistei şi a sistemului de balizaj ale Aeroportului Suceava.
Firma germană KP a realizat master-planul de dezvoltare a Aeroportului Suceava, iar prognoza de trafic confirmă necesitatea extinderii actualei construcţii. Potrivit datelor prezentate în urma analizei, potenţialul de pasageri evaluat până în 2013 este de 310 mii de pasageri anual, în varianta optimistă, şi de 178 de mii de pasageri anual, în varianta pesimistă, în condiţiile în care, în 2008, volumul de pasageri a fost de aproximativ 40 de mii. Studiul prevede lucrări de modernizare a pistei, a cărei lăţime ar urma să crească de la 30, la 45 de metri şi lungimea de la 1.800 de metri, în prezent, la 2.460 de metri, pentru a prelua avioane de dimensiuni mari, cum sunt Airbus A 319 sau Boeing B 737. Odată cu modernizarea pistei, vor trebui făcute investiţii în balizaj, dar şi în modernizarea aerogării şi realizarea unui terminal cargo. Autorităţile sucevene au precizat că se iau în calcul trei variante pentru finanţarea proiectului, una fiind un împrumut contractat de consiliile judeţene şi consiliile municipale Suceava şi Botoşani, o altă variantă este asocierea CJ Suceava cu o firmă puternică de specialitate, iar a treia - concesionarea aeroportului unui operator internaţional.