La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
„Noi trebuie să trăim în stare de recunoștință față de Dumnezeu”
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Treime” din Teiuș, Protopopiatul Blaj, duminică, 16 ianuarie.
Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „Noi trebuie să trăim în stare de recunoștință față de Dumnezeu, Care ne-a dat viața, minunățiile naturii și, îndeosebi, darul mântuirii, învăluindu-ne în mantia ocrotirii Sale milostive. Este bine să exclamăm mereu cu Psalmistul David: «Te voi lăuda, că sunt o făptură atât de minunată»; «Minunate sunt lucrurile Tale, Doamne, toate cu înțelepciune le-ai făcut». Creștinul care s-a deprins să exprime mulțumirea și recunoștința față de Dumnezeu dovedește că are o inimă deschisă și, tocmai de aceea, se revarsă în ea alte și alte daruri. În această privință, Sfântul Isaac Sirul zice: «Gura care mulțumește pururea primește binecuvântare de la Dumnezeu, iar în inima în care stăruie mulțumirea se revarsă harul»”.
La Altarul Bisericii „Sfânta Treime” din Teiuș slujește pr. Ștefan Bretoiu, paroh al Parohiei Teiuș I, și pr. Florian Borza, păstor al Parohiei Teiuș III.