Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Număr nou al publicaţiei „Învierea“
A apărut numărul 21 din 1 noiembrie 2010 al publicaţiei "Învierea", editată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei. Editorialul se intitulează "Vizită bisericească importantă" şi se referă la recenta vizită în ţara noastră a Sanctităţii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic. Paginile 2 şi 3 conţin articole pe teme religioase şi de pastoraţie, precum şi poezii. Pagina a patra conţine ştiri şi informaţii din viaţa eparhiei, cu privire la evenimentele care au avut loc în ultima decadă a lunii octombrie. Suplimentul "Logos" este editat de studenţii Facultăţii de Teologie din Timişoara şi cuprinde materiale privind Taina Preoţiei şi Taina Euharistiei. "Învierea" poate fi găsită la standul de obiecte bisericeşti de la Catedrala mitropolitană, precum şi la parohiile din cuprinsul eparhiei. "Publicaţia "Învierea" a luat fiinţă după Revoluţia din decembrie 1989, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului.
Titlul publicaţiei exprimă ideea de înnoire, de înviere, din două perspective: pe de o parte, pentru că nu trecuse foarte mult timp de când neamul nostru românesc a reînviat odată cu abolirea dictaturii comuniste din ţara noastră şi, pe de altă parte, datorită faptului că primul număr al publicaţiei eparhiale a apărut tocmai de Sfintele Paşti, în anul 1990. De atunci şi până acum, iată sunt 20 de ani de apariţie neîntreruptă, bilunară, a acestei publicaţii", ne-a declarat părintele Marius Florescu, redactor-coordonator al publicaţiei eparhiale. Publicaţia cuprinde articole de interes teologic, pe teme de credinţă, teme de catehism, poezii, pagine 1 şi 4 sunt consacrate editorialului, respectiv informaţiilor din viaţa Bisericii. Suplimentele care întregesc la ora actuală publicaţia "Învierea" sunt: "Stânca vieţii" care aparţine Asociaţiei Oastea Domnului din Timişoara, "Logos" a Facultăţii de Teologie din Timişoara, "Filocalia" aparţine tineretului ortodox din eparhie, "Studenţimea ortodoxă", care aparţine ASCOR-filiala Timişoara, iar mai nou, suplimentul "Femeia ortodoxă", care este editat de Societatea Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara. "În ceea ce priveşte colaborarea, aceasta este destul de vastă, deoarece nu se mărgineşte doar la partea aceasta a ţării noastre, a Arhiepiscopiei Timişoarei. Colaboratorii sunt de peste tot: din Statele Unite, Canada, Germania, Australia. În ultima vreme constatăm cu satisfacţie creşterea abonamentelor, mai ales peste hotare a publicaţiei "Învierea", ne-a mai spus părintele Marius Florescu.