„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Nunta de aur şi de argint sărbătorită în premieră la Şmig
Credincioşii ortodocşi de pe malul drept al Târnavei Mari, din satul Şmig, Protopopiatul Mediaş, au avut parte de o bucurie unică duminică, 9 octombrie. "În după-amiaza zilei, în ciuda frigului şi a ploii care se abătuseră, satul vuia de oameni, tineri şi bătrâni care, cu mic cu mare, se îndreptau cu paşi repezi spre Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel"", după cum a arătat pr. paroh Virgil Adrian Puşcă. Motivul bucuriei a fost, pentru întreaga comunitate, dar mai ales pentru cei sărbătoriţi "participarea la slujba de mulţumire închinată lui Dumnezeu, pentru că, în ciuda greutăţilor vieţii, Iubitorul de oameni i-a învrednicit să petreacă, unii 25 de ani, iar alţii 50 de la căsătorie", a arătat pr. paroh. Sărbătoriţii au venit îmbrăcaţi în costumul tradiţional, ca şi acum câteva decenii, când păşeau împreună în faţa Sfântului Altar.
Celebrarea nunţii de aur şi de argint a constituit un eveniment deosebit în această comunitate rurală. "Niciodată nu a avut loc aşa ceva în satul nostru", a spus o credincioasă. O astfel de slujbă este rar săvârşită în aceste locuri, iar pr. paroh Adrian Puşcă a organizat evenimentul pentru cuplurile din sat care au împlinit 25 de ani şi 50 de ani de împreună-vieţuire. Manifestarea a fost organziată în cadrul Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română. Opt perechi au sărbătorit nunta de aur şi treizeci la cea de argint. Cu această ocazie, soţii au mulţumit lui Dumnezeu pentru realizările din viaţa lor. Slujba de mulţumire a fost săvârşită de un sobor de preoţi, în frunte cu pr. protopop de Făgăraş I, Marcel Dobrea, care a rostit şi cuvântul de învăţătură. Împreună slujitori, alături de pr. paroh Virgil Adrian Puşcă, s-au mai aflat pr. Lucian Puşcă şi pr. diacon Marcel Dobrea jr. (Oana R.)