Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
O cisternă cu kerosen s-a răsturnat pe Şosea
O cisternă cu kerosen s-a răsturnat, ieri dimineaţă, pe DN 7 Bucureşti-Târgovişte, în zona localităţii dâmboviţene Produleşti, la faţa locului fiind chemate mai multe echipaje ale pompierilor şi poliţiştilor. „Drumul a fost închis, iar traficul deviat. Accidentul a avut loc în jurul orei 6:20, pe DN 7, la kilometrul 58^100“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Pamela Ropotan. Potrivit poliţiştilor care anchetează cazul, cisterna s-a angajat în depăşirea unui autovehicul, pe care l-a acroşat şi s-a răsturnat. Şoferul, în vârstă de 44 de ani, a fost transportat la un spital din Bucureşti. În urma incidentului, trei familii din comuna dâmboviţeană Produleşti au fost evacuate din casele lor, din cauza pericolului de explozie. Casele se află la o distanţă de circa 100-150 de metri de locul accidentului. Conform Poliţiei Dâmboviţa, din cisterna răsturnată s-au scurs câteva tone de kerosen pe carosabil, însă pompierii au intervenit cu spumă, iar riscul de explozie nu a mai fost unul ridicat. În cisterna implicată în accident erau 27 de tone de kerosen. „Aşteptăm o altă cisternă, care să preia din kerosenul care nu s-a scurs, şi apoi, cu ajutorul unei macarale, vor ridica cisterna răsturnată“, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, Ion Nicolae.
Reprezentanţii Gărzii de Mediu Dâmboviţa au evaluat efectele poluării terenurilor agricole din zona unde s-a răsturnat cisterna şi intenţionează să îi amendeze pe reprezentanţii firmei proprietare cu 300 de milioane de lei vechi. „Vom aplica principiul «poluatorul plăteşte» şi vom amenda firma respectivă cu o sumă de minim 300 de milioane de lei vechi. De asemenea, îi vom obliga pe reprezentanţii acestei societăţi de transport a combustibilului să îndepărteze consecinţele infestării solului cu kerosen şi să aducă la stadiul iniţial mediul înconjurător din zona în cauză“, a declarat Dumitru Călinoiu, comisar şef al Gărzii de Mediu Dâmboviţa.