În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
O delegaţie a Episcopiei Dunării de Jos efectuează o vizită frăţească în Biserica Ortodoxă a Poloniei
La invitaţia Preafericitului Mitropolit Sava, Primatul Bisericii Ortodoxe a Poloniei, şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegaţie a Eparhiei Dunării de Jos, condusă de Preasfinţitul Episcop Casian, efectuează o vizită frăţească în Biserica Poloniei, începând de pe 9 septembrie şi până pe 15 septembrie 2009, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Dunării de Jos, citat de BASILICA.
Vizita a fost pregătită de o delegaţie de monahi din eparhie, care a participat, în perioada 1-5 septembrie 2009, la simpozionul monahal cu titlul „Călugărul ortodox şi provocările lumii contemporane“ de la Mănăstirea „Sfântul Gavriil cel Tânăr“ din localitatea Zwirki. Tema prezentată de delegaţia de monahi de la Dunărea de Jos la acest simpozion s-a intitulat „Monahismul românesc. Istorie şi actualitate“. Au fost vizitate mănăstirile Suprasalu, Grabarka, Jablecnej, considerate cele mai reprezentative centre mănăstireşti ortodoxe din împrejurimile oraşului Byalstok şi din regiunea Podlascki, din nord-estul Poloniei. Delegaţia Eparhiei Dunării de Jos condusă de Preasfinţitul Casian în Biserica Ortodoxă a Poloniei va participa la următoarele manifestări: sărbătoarea Eparhiei Waszawsko - Bielska de la Mănăstirea din localitatea Grabarka şi vizitarea parohiilor din Bielsk Podlaski; sărbătoarea parohiei „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul“ din localitatea Szczyty; vizitarea oraşelor Hajnowka şi Bialowiza; oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitană din Varşovia. Vizita Chiriarhului Dunării de Jos se înscrie în lucrarea sfântă a Bisericii Ortodoxe Române de cooperare frăţească cu celelalte Biserici Ortodoxe surori din lume, printre care se numără şi Biserica Ortodoxă a Poloniei, şi este un răspuns la participarea Preafericitului Sava, Mitropolitul Primat al Poloniei, la manifestările organizate la Galaţi, în data de 4 iulie 2004, prilejuite de aniversarea a 500 de ani de la mutarea la cereştile lăcaşuri a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.