Preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor s‑au reunit la Palatul Patriarhiei astăzi, 23 decembrie, în cadrul ultimei ședințe din acest an declarat în Patriarhia Română an omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și an comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți. Cu acest prilej, clericii au primit distincții din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care i‑a binecuvântat la final în cadrul unui moment solemn.
O nouă biserică în parohia Corni, Protopopiatul Huşi
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor, în parohia Corni - Albeşti, Protopopiatul Huşi, se construieşte Biserica "Sfântul Gheorghe". Lăcaşul de închinăciune, care va avea o înălţime de 26 de metri, a început să se zidească anul trecut.
În parohia Corni - Albeşti, Protopopiatul Huşi, a început anul trecut construirea noii biserici parohiale, cu binecuvântarea şi prin susţinerea Preasfinţitului Corneliu. Lucrările la noul lăcaş de închinăciune sunt realizate de o echipă de muncitori, care sunt ajutaţi de enoriaşii din parohie. Sfântul lăcaş are 23 de metri lungime, şase metri lăţime şi 26 de metri înălţime. "În prezent se lucrează la acoperişul în stilul ştefanian, tabla fiind montată pe 70% din suprafaţă. Crucile de pe biserică au fost sfinţite de Preasfinţitul Corneliu, apoi au fost aduse la Albeşti în această vară pentru a fi montate pe biserică. Lăcaşul de cult are patru cruci: două pe navă, una deasupra sfântului altar şi una pe turla principală. Şantierul a fost demarat la jumătatea lunii iulie a anului 2011. Ctitorul principal al bisericii este Preasfinţitul Corneliu, care s-a născut în localitatea Corni, Firma SC Radical Grup din Vaslui donând zece tone de fier-beton pentru fundaţie. Am avut un mic sprijin din partea enoriaşilor din parohie, majoritatea vârstnici, care ne-au ajutat după puterile lor", a spus pr. paroh Victor Popuşoi. Biserica veche a parohiei Corni datează din anul 1890, fiind zidită din cărămidă. La mijlocul secolului trecut a fost reconstruită după ce a fost afectată de un cutremur. Nu are structură de rezistenţă, fiind expusă riscului seismic. "Întrucât costurile pentru reconsolidare, evaluate de o echipă de experţi, sunt foarte mari, PS Corneliu ne-a dat binecuvântare să zidim un nou sfânt lăcaş. Pentru noi este o mare bucurie pentru că se zideşte o nouă biserică. Oamenii credincioşi din parohie au ajutat şi au contribuit la zidirea noului lăcaş de închinăciune. Unii localnici din Corni, care aparţin cultelor neoprotestante, s-au împotrivit zidirii sfântului lăcaş. Preasfinţitul Corneliu ne-a încurajat mereu şi ne-a spus că noua biserică se ridică "în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu". Mulţumim Preasfinţitului Corneliu pentru tot sprijinul acordat parohiei noastre", a adăugat pr. paroh Victor Popuşoi.