„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
O nouă biserică pentru Spitalul Municipal din Arad
Pe lângă activitatea ştiinţifică, de instruire practică a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", la Spitalul Municipal Arad se desfăşoară şi o bogată activitate pastoral-misionară, lucrare care se înfăptuieşte prin slujirea părintelui Dan Magda.
Activităţile religioase şi slujbele se desfăşoară atât în saloane, la căpătâiul bolnavului, cât şi în capela de la demisolul bazei de tratament fizioterapeutic. Nu atât spaţiul destinat slujirii sfintelor slujbe este esenţial, cât felul cum răspund cei aflaţi în suferinţă la chemarea pe care Mântuitorul o face bolnavilor. "De multe ori ne întrebăm dacă suferinţa i-a schimbat pe oameni sau credinţa lor a rămas neschimbată dintru început pentru că viaţa lor este legată tot mai mult de viaţa spirituală. Descoperim acest lucru la Sfânta Liturghie în fiecare duminică sau la Taina Sfântului Maslu, ce se oficiază totdeauna în ultima duminică din lună. Prezenţa şi participarea pacienţilor într-un număr mare la slujbe înseamnă căutarea Doctorului sufletelor şi a trupurilor. Dintotdeauna au alergat spre Dumnezeu, găsindu-şi alinare în slujbele Bisericii şi în conversaţiile duhovniceşti, ce sunt un balsam de mângâiere şi vindecare a sufletului ce, de multe ori, apare descumpănit din pricina bolii, a suferinţelor, a încercărilor care se abat asupra lor", ne-a declarat părintele Dan Magda. Medicii participă la slujbele religioase de la capela spitalului În incinta spitalului se construieşte o nouă biserică prin osârdia şi cu nemijlocitul sprijin al doamnei dr. Teodora Olaru, directorul spitalului. Multe slujiri sunt, dar slujirea lui Dumnezeu pentru aproapele aflat în boală descoperă cea mai mare binefacere pe care o face Dumnezeu omului. "Mă bucur când văd cum oamenii intră în biserică cu feţele smolite şi pline de durere şi ies de la slujba binefăcătoare cu feţele iradiind de bucurie şi pline de lumină. Aceeaşi credinţă se descoperă de multe ori şi la personalul medical din spital", ne-a mai spus părintele Dan Magda. La spitalul din Arad sunt medici şi asistente care sunt dornici să-L cheme pe Dumnezeu în ajutor pentru a desăvârşi şi mai mult lucrarea pentru care au fost chemaţi. Mulţi dintre aceştia vin şi participă cu evlavie la sfintele slujbe. Slujind la căpătâiul bolnavului, cadrele medicale mărturisesc că Domnul este ajutorul şi scăparea şi nu se tem de rău, căci Domnul este cu ei în toate zilele lor. Asistenţă medicală şi religioasă din 1775 Spitalul Clinic Municipal Arad funcţionează fără întrerupere din anul 1775. A fost construit din fonduri publice şi donaţii, consemnând până astăzi tratarea şi vindecarea bolnavilor aşa cum i-a fost destinaţia, precum şi asistenţă religioasă. Totodată, Spitalul Clinic Municipal Arad reprezintă una dintre principalele baze de instruire practică a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" Arad.