În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
O nouă ediţie a Programului „Casa Verde“
Prin intermediul acestui program, statul acordă până la 6 mii de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8 mii de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6 mii de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete sau tocătură lemnoasă.
Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat, ieri, a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, care se adresează persoanelor fizice. Bugetul alocat Programului pentru acest an este de 100 milioane de lei, fiind distribuit la nivelul fiecărui judeţ în funcţie de numărul de locuitori al acestuia. Începând cu data de 1 iunie, persoanele fizice îşi pot depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază. Programul, care se adresează exclusiv persoanelor fizice, constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei de încălzire. Astfel, se acordă până la 6 mii de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8 mii de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6 mii de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice. Solicitantul nu trebuie să aibă datorii la stat Pentru a aplica în cadrul Programului, solicitantul trebuie să fie proprietar/coproprietar al imobilului în care se implementează proiectul, iar imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, ori unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică. De asemenea, solicitantul nu trebuie să aibă obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare, iar în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu trebuie să fi încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului.