De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
O nouă ediție a Școlii de vară la Parohia Harșu din Craiova
Asociația Edulife Craiova, în parteneriat cu Biserica „Sfântul Haralambie”‑Harșu din Craiova, a organizat în această perioadă ediția a 9‑a a Școlii de vară. Cu acest prilej, zeci de elevi din Craiova au fost implicați în activități recreative și educative, desfășurate la Biserica Harșu.
Activităţile Şcolii de vară de la Parohia Harşu sunt gratuite pentru copii şi se bucură de susţinerea şi implicarea voluntară a unor cadre didactice. Profesoara pentru învățământ primar Cristina Drăcea a participat la toate edițiile acestui program, fiind unul dintre dascălii care își dedică o parte din timpul liber pentru coordonarea unor activități precum ateliere de pictură și creație.
„Activitățile sunt interactive și îmbină joaca cu învățarea, adică învață sub formă de joacă, recapitulează lucrurile asimilate de‑a lungul anului școlar și, cel mai important, se creează prietenii. Copiii sunt din tot orașul, din școli diferite, din medii diferite și aici apare comunicarea și, mai mult decât atât, apar dragostea, dorul între ei, iar copiii care au fost la început, elevii, acum sunt voluntari și ne ajută”, a subliniat Cristina Drăcea, coordonator ateliere de pictură și creație.
Bucuria participării la aceste activități este împărtășită și de parohul bisericii. Părintele Viorel Dică a exprimat importanța reunirii copiilor în aer liber și în special în atmosfera tihnită conferită de curtea sfântului lăcas. „Pentru mine, cel mai important obiectiv este comuniunea. Copiii trebuie să comunice, să învețe să comunice, să se bucure. În curtea bisericii este un cadru foarte bun pentru a pune în aplicare lucrurile acestea, se roagă, se bucură. A învăța să comunicăm este o mare artă”, a transmis părintele paroh Viorel Dică.
Motivele pentru care elevii craioveni aleg să vină la Școala de vară a Parohiei Harșu sunt variate și includ dorința de socializare, recreere și dezvoltare abilități de lucru în echipă. „Îmi place că nu stau atât de mult în casă pe calculator, ci aleg să îmi testez creativitatea, să îmi fac prieteni noi și să mă joc. Se leagă mult mai mult prieteniile aici pentru că ai mult mai mult timp pentru socializare și este mult mai relaxant locul”, a mărturisit una dintre elevele înscrise la Școala de vară de la Parohia Harșu.