De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
O nouă etapă a Proiectului ,,Prietenie prin cunoaştere“
În luna noiembrie a anului trecut, profesorii de Religie din mai multe şcoli oneştene, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău, au început derularea Proiectului "Prietenie prin cunoaştere".
Cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat activitatea "Interculturalitate şi comunicare pe pământ românesc" la Şcoala cu clasele I-VIII Buciumi - Răcăuţi, din judeţul Bacău. Un grup de 40 de elevi, împreună cu profesorii coordonatori, s-au deplasat la Şcoala cu clasele I-VIII Buciumi - Răcăuţi, pentru a face cunoştinţă cu elevii romi ai şcolii. Grupul folcloric "Flori trotuşene" de la Şcoala "Emil Racoviţă" din Oneşti a susţinut un scurt spectacol de cântece populare, iar, apoi, elevi aparţinând etniei rome de la şcoala-gazdă au prezentat un program de dansuri tradiţionale ale etniei rome. De asemenea, elevii de la Şcoala Răcăuţi au intonat cântări religioase şi rugăciuni învăţate la ora de Religie. Coordonatorii acestei ac-tivităţi au fost profesoarele de Religie Elena-Daniela Coşa, de la Şcoala "Emil Racoviţă" din Oneşti, Daniela Ţopa, de la Şcoala cu clasele I-VIII Răcăuţi, şi prof. de Romani Liliana Popa. După cum ne-a relatat prof. Elena Daniela Coşa, scopul acestei acţiunii a fost acela de a-i învăţa pe elevi să trăiască în iubire, respect pentru aproapele şi preţuire pentru ceea ce înseamnă creaţia lui Dumnezeu. La sfârşitul manifestării, elevii Şcolii "Emil Racoviţă" au împărţit daruri elevilor de etnie romă. (C.C.)