Soborul Catedralei Patriarhale a mers astăzi, 24 decembrie 2024, în Ajunul Crăciunului, în procesiune cu icoana Nașterii Domnului la Reședința Patriarhală. Preoții, diaconii și psalții lăcașului de rugăciune au fost întâmpinați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Salonul Sfinților Români.
Olimpicii la religie au fost premiaţi şi de Biserica „Acoperământul Maicii Domnului“ – Titan
La Parohia "Acoperământul Maicii Domnului" - Titan a avut loc ieri premierea tinerilor care au participat la Olimpiada de religie la etapa pe sectorul 3 şi pe municipiul Bucureşti. "Prin această premiere am încercat să aducem puţină bucurie copiilor care au participat la Olimpiada de religie, cultul ortodox, la etapa pe sectorul 3 şi faza pe municipiul Bucureşti. Au fost premiaţi 61 de elevi participanţi la etapa municipală şi 44 de elevi la cea pe sectorul 3. Toţi elevii premiaţi au primit diplome, cărţi, iconiţe, iar tinerii premiaţi din sectorul 3 vor merge la finalul săptămânii viitoare într-o excursie gratuită de o zi pe Valea Prahovei, oferită de parohiile "Acoperământul Maicii Domnului" - Titan şi "Sfinţii Români" - Trapezului. De asemenea, darurile au fost oferite de Parohia "Acoperământul Maicii Domnului" - Titan", a declarat Alina Vulpe, director adjunct al Şcolii Generale Nr. 196, Bucureşti. Participarea tinerilor la Olimpiada de religie a reprezentat pentru ei un mod de a-L mărturisi pe Dumnezeu şi de a dovedi că în această lume prin credinţă totul se poate. "Acest premiu reprezintă dovada că am participat la Olimpida naţională de religie, pe care eu o consider o slavă adusă numelui lui Dumnezeu, o ocazie de propovăduire şi Îi mulţumesc că m-a fericit ca să mărturisesc credinţa mea şi celorlalţi. Mi-a plăcut foarte mult această experienţă", a mărturisit Ana Secuiu din clasa a VII-a a Şcolii Generale Nr. 175, care a primit premiul I.
Parohia gazdă a evenimentului are mai multe parteneriate cu două grădiniţe şi trei şcoli din parohie: nr. 195, nr. 196, nr. 200. "Este o bucurie de fiecare dată când Biserica şi Şcoala colaborează pentru educaţia copiilor noştri. Este o tradiţie la biserica noastră ca şi începutul de an şcolar, manifestările care au loc în şcoală şi încheierea anului şcolar să se facă în Biserică şi prin Biserică. Pentru manifestarea credinţei lor la olimpiadele de religie şi la concursurile cu tematică religioasă aceşti tineri au fost premiaţi în contextul manifestărilor Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii. Astfel, Biserica şi Şcoala fac front comun în educaţia neamului românesc", a spus părintele paroh Mihai Stavără. (Ioan Buşagă)