În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Omagiu adus părintelui profesor Constantin Mihoc
Părintele profesor Constantin Mihoc va fi pomenit duminică, 4 august, în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din localitatea Cuiejdiu, Protopopiatul Piatra Neamţ. Tot mâine, părintele va fi pomenit de familie şi la Biserica „Buna Vestire“ din Suceava. La slujbă sunt aşteptaţi şi Înaltpreasfinţitul Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, şi Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.
Părintele Constantin Mihoc va fi pomenit şi pe 11 august, după slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Cuiejdiu, oficiată de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
Pe 4 august se împlinesc patru ani de când părintele profesor Constantin Mihoc şi-a dat sufletul în mâinile Domnului. Pentru viaţa sa exemplară, dedicată slujirii Bisericii şi lui Hristos, şi pentru sfârşitul său mucenicesc, toţi cei care l-au cunoscut pe părintele sunt încredinţaţi că el este un mare rugător înaintea lui Dumnezeu. „Fiindcă se apropie data de 4 august, când părintele Constantin a plecat spre cereştile locaşuri, şi pentru că se apropie şi data sfinţirii bisericii noastre, slujbă la care părintele ar fi dorit să fie prezent, m-am gândit să îi fac o slujbă de pomenire. Părintele venea cu mare dragoste aici la biserica noastră şi era mult aşteptat şi iubit de oamenii din acest sat. El a contribuit mult la formarea credincioşilor şi chiar a ajutat cu bani pentru înfrumuseţarea bisericii pe care o preţuia enorm. Era un om modest şi un model demn de urmat în credinţă şi milostenie. Când credincioşii ştiau că el trebuie să vină aici în parohia noastră, participau în număr foarte mare la Sfânta Liturghie şi ascultau cu foarte mare atenţie cuvintele lui folositoare pentru suflet. Sunt convins că după patru ani de când părintele Constantin Mihoc a plecat dintre noi, colegii, prietenii şi sutele de credincioşi care l-au cunoscut, o parte avându-l duhovnic, nu l-au uitat… am câştigat un rugător în ceruri. Cu ocazia resfinţirii bisericii îi aşteptăm pe fratele părintelui, Ioan Mihoc, directorul Seminarului «Veniamin Costachi» de la Mănăstirea Neamţ, pe părintele Constantin Cojocaru, dirigintele din seminar al părintelui, precum şi pe colegii şi prietenii regretatului nostru prieten“, ne-a spus pr. Florin-Gheorghe Sfarghie, parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Cuiejdiu.
Părintele lect. dr. Constantin Mihoc, de la Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Berlin, s-a mutat la Domnul în seara zilei de 4 august 2009, în timpul unor lucrări de demolare a unei clădiri, în locul căreia urma să se zidească o biserică pentru Comunitatea Românilor Ortodocşi din Berlin.