În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
„Pacea vine de la Dumnezeu, nu de la noi, nu o transmite cineva în mod personal, ci este pacea dumnezeiască”
În Duminica Tomii, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul” şi a înălţat rugăciuni către Dumnezeu pentru ocrotirea sănătăţii tuturor oamenilor şi pentru încetarea pandemiei. Ca de fiecare dată, rugăciuni speciale au fost înălţate pentru cei care luptă pentru salvarea de vieţi omeneşti.
Ierarhul a tâlcuit, în cuvântul de învăţătură, Evanghelia citită în această duminică prin care se încheie Săptămâna Luminată şi a remarcat că Duminica a 2-a după Paşti, numită Duminica Tomii, deschide şirul duminicilor post-pascale care se va încheia la Pogorârea Sfântului Duh. „Bucuria pe care ne-o aduce Duminica Tomii este o bucurie dublă pentru că am primit şi noi din nou binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos prin această formulă devenită sacramentală: «Pace vouă!» În Liturghie avem nenumărate binecuvântări cu formula «Pace tuturor!» Pacea vine de la Dumnezeu, nu de la noi, nu o transmite cineva în mod personal, ci este pacea dumnezeiască care pătrunde înlăuntrul nostru. A doua bucurie a duminicii este mărturia pe care o aduce Toma în locul nostru. Pe nedrept a fost numit Apostolul Toma «necredinciosul», căci îndoiala lui o transformă Mântuitorul Iisus Hristos în certitudine şi în proclamarea Învierii, pentru că îndată chemat să atingă rănile Mântuitorului, el a exclamat: «Domnul meu şi Dumnezeul meu!» I-a primit Mântuitorul această declaraţie, această cinstire şi ne-a adăugat şi pe noi toţi cei care n-am văzut, dar am crezut.”