În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Părintele Constantin Bobric, condus pe ultimul drum
La Biserica "Sf. Parascheva" din parohia Vaduri I, Protopopiatul Piatra Neamţ, a avut loc marţi, 8 iunie, slujba înmormântării părintelui Constantin Bobric, în vârstă de 74 de ani. Delegatul Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost pr. lect. dr. Mihai Vizitiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi.
Părintele Constantin Bobric a fost hirotonit în anul 1962, fiind preot mai întâi în parohiile Leghin şi Vânători, Protopopiatul Târgu Neamţ. Din anul 1963 până în anul 1970 a predat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ, după care s-a transferat la parohia Taşca şi la parohia Valea Viei din Protopopiatul Piatra Neamţ. "Concomitent a fost şi misionar al Protopopiatului Piatra Neamţ. O trăsătură definitorie a personalităţii sale sacerdotale este aceea de a fi fost un preot dinamic şi plin de dragoste pentru lucrarea în Sfânta Biserică. A fost un om practic, totodată aplecat şi spre studiu", a spus pr. Dumitru Ailincăi, protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ. Părintele Constantin Bobric s-a transferat apoi în parohia Vaduri în anul 1987, ieşind la pensie în urmă cu trei ani. "A continuat să activeze în viaţa parohiei şi s-a făcut foarte iubit de enoriaşi. Părintele nu numai că nu s-a opus înfiinţării de noi parohii în Vaduri, dar s-a implicat şi în demararea construcţiilor noilor sfinte lăcaşe. Dominanta vieţii sale a fost râvna, adică dăruirea pentru promovarea dreptei credinţe şi a trăirii creştineşti", a mai adăugat pr. protopop Dumitru Ailincăi. (C.C.