În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Părintele Ilie Moldovan a fost înmormântat la Albeşti
Părintele Ilie Moldovan a fost înmormântat ieri în satul natal, Albeşti, judeţul Mureş. La eveniment au participat familia şi numeroşi clerici, alături de Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Sâmbătă, trupul neînsufleţit al părintelui profesor a fost prohodit în Catedrala mitropolitană din Sibiu. De dimineaţă, Preasfinţitul Andrei Făgăraşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, majoritatea profesori ai Facultăţii de Teologie din Sibiu şi mulţi dintre aceştia chiar foşti studenţi ai regretatului părinte profesor, a oficiat Sfânta Liturghie, după cum informează BASILICA. Slujba înmormântării a fost oficiată apoi de Mitropolitul Ardealului, Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, şi de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, înconjuraţi de un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi. "Părintele profesor Ilie Moldovan a sădit frumuseţea graiului, a limbii, a portului şi a tot ceea ce românismul putea să aducă mărturie lumii întregi. Mă bucur că aţi îmbrăcat aceste straie româneşti, pentru că i-aţi făcut o mare bucurie", a spus la slujba de înmormântare IPS Mitropolit Laurenţiu. De asemenea, arhid. prof. dr. Ioan Ică jr a amintit de îndemnul părintelui Moldovan: "Ţineţi minte lucrurile acestea, întoarceţi-vă la sursele învierii, ale bucuriei, ale românismului, ale cuvintelor româneşti, ale credinţei şi ale gândirii româneşti".
Potrivit tipicului înmormântării preoţilor, la finalul slujbei, sicriul cu trupul părintelui a fost purtat în procesiune în jurul Catedralei mitropolitane "Sfânta Treime".