De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Părintele profesor Ilie Moldovan, omagiat la Sibiu
La Simpozionul Naţional de Teologie Morală de la Sibiu au participat profesori de teologie morală de la mai multe facultăţi de Teologie Ortodoxă din ţară. În cadrul manifestărilor, s-a lansat un volum omagial despre viaţa şi activitatea părintelui Ilie Moldovan, profesor la Bucureşti şi Sibiu.
Facultatea de Teologie Ortodoxă "Andrei Şaguna" din Sibiu a găzduit joi, 27 mai, Simpozionul Naţional "Direcţii de cercetare în Teologia Morală Ortodoxă Românească". Au participat profesori de teologie morală şi cadre universitare de la mai multe facultăţi de Teologie Ortodoxă din ţară, precum cele din Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Craiova şi Cluj. Prima sesiune plenară a simpozionului s-a intitulat "Teologie Morală fundamentală" şi a fost moderată de pr. conf. dr. Picu Ocoleanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, iar a doua sesiune plenară, numită "Teologie Socială", a fost moderată de conf. dr. Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Ultima sesiune plenară a fost moderată de conf. dr. Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu şi s-a intitulat "Bioetică şi Ecoteologie". În cadrul celei de-a treia sesiuni a fost lansat volumul omagial "Teologie ortodoxă în destin românesc - Părintele Profesor Ilie Moldovan la 80 de ani", apărut la Editura "Andreiana" a Arhiepiscopiei Sibiului. La eveniment a fost prezent şi părintele Ilie Moldovan, iar prezentarea lucrării a fost făcută de prep. univ. dr. Ciprian Toroczkai de la Facultatea de Teologie din Sibiu. În cuvântul de mulţumire, părintele Ilie Moldovan a subliniat ajutorul primit de la Dumnezeu în decursul vieţii, mai ales în misiunea sa de profesor de teologie morală. "Uitându-mă la acest volum, mi-am dat seama că există un singur cuvânt care poate să mă reprezinte: Providenţa. Mai întâi, pentru că ascensiunea mea este sub semnul Providenţei. Nu mam gândit niciodată să ajung conferenţiar la Bucureşti. Ţine de Providenţă faptul că am reuşit toate acestea în condiţiile în care Securitatea a pus la cale să nu primesc titlul de doctor în Teologie", a spus părintele Ilie Moldovan. Cei prezenţi la simpozion au adus omagii părintelui profesor Ilie Moldovan, prin mărturii referitoare la activitatea academică şi pastorală a acestuia.