În Duminica a 2‑a după Sfintele Paști, 27 aprilie, Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, a poposit în mijlocul slujitorilor și credincioșilor Catedralei mitropolitane „Sfântul Spiridon” - Nou, Paraclis Patriarhal, din București. Înconjurat de un ales sobor de slujitori ai sfântului lăcaș, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul acesteia hirotonindu‑l întru preot pe diaconul Nicolae Sevastre, director de imagine la TRINITAS TV, pe seama Catedralei mitropolitane „Sfântul Spiridon” - Nou.
Parohia bihoreană Salonta II, aşezată sub ocrotirea Maicii Domnului
Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a Parohiei Salonta II, Protopopiatul Tinca, în Duminica a 18-a după Rusalii.
Odată cu slujirea Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie, biserica a primit cel de-al doilea hram, cel al Acoperământului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, solicitat de comunitatea parohială.
După citirea Evangheliei despre Pescuirea minunată (Luca 5, 1-11), ierarhul a vorbit despre dragostea lui Dumnezeu Care nu vrea să piardă pe nimeni.
„Mesajul pericopei de astăzi este foarte simplu. Aici stă cheia înțelesului duminicii de astăzi și totodată cheia de înțelegere a misiunii Bisericii în lume. Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut! Aceasta nu înseamnă că toți oamenii vor ajunge împreună cu Dumnezeu. Pentru că Dumnezeu, Care este bun, așteaptă și de la noi aceeași bunătate. Oamenii răi nu se pot bucura de Bunătatea lui Dumnezeu, pentru că o refuză pentru ei înșiși, refuză să o împărtășească celorlalți, ajung prin răutate la ură și pentru ură nu este loc în Împărăția lui Dumnezeu. Cine urăște pe aproapele său și caută să-i facă rău nu are ce căuta împreună cu Dumnezeu. Și, totuși, Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut. Pentru că El așteaptă și pe cel rău să se întoarcă, să-și părăsească răutatea și ura și încă îi dă o șansă și îl cheamă la El”, a subliniat Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie.
Pr. paroh Mircea Vinter i-a oferit ierarhului, în semn de prețuire, o icoană cu Acoperământul Maicii Domnului.