În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Patriarhul Daniel, în mijlocul credincioşilor din Arhiepiscopia Bucureştilor
În Săptămâna Luminată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va afla în mijlocul credincioşilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, participând la două evenimente speciale, informează TRINITAS TV. Mâine, 23 aprilie 2009, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preafericirea Sa va fi prezent la slujba de sfinţire a bisericii cu hramurile „Sf. Mare Mucenic Gheorghe“ şi „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş“, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii“ din Bucureşti.
De asemenea, vineri, 24 aprilie, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Patriarhul Daniel va oficia Sfânta Liturghie şi sfinţirea apei la Mănăstirea Ghighiu, din judeţul Prahova. Cu prilejul hramului acestei mănăstiri, credincioşii se vor putea închina la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, aduse de la Catedrala patriarhală. Situată la mai puţin de 5 km de munici-piul Ploieşti, Mănăstirea Ghighiu, cu hramul „Izvorul Tămăduirii“, este unul dintre cele mai cunoscute lăcaşuri de cult din Arhiepiscopia Bucureştilor. Aceasta a fost ridicată acum mai bine de patru secole, în mijlocul unei păduri care făcea parte din legendarii codri ai Vlăsiei. Actuala biserică a mănăstirii a fost zidită între 1858-1866, prin eforturile stareţilor Eftimie şi Antonie, susţinute prin purtarea de grijă a mitropolitului Nifon, chiar pe temelia fostei bisericuţe din lemn. Pictura, exceptând turlele, este influenţată de şcoala italiană, fiind realizată de pictorul Gheorghe Tattarescu. Între 1954-1958, biserica a fost restaurată prin grija patriarhului Justinian. De-a lungul existenţei sale, Mănăstirea Ghighiu s-a implicat în toate aspectele vieţii social-istorice şi cultural-spirituale a românilor. Pe parcursul anului, aşezământul monahal este vizitat de mii de credincioşi. Pe aceştia îi atrage, în mod deosebit, icoana fă-cătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, care datează din secolul al XVI-lea, adusă pe meleaguri prahovene din Siria, în 1958, şi un izvor tămăduitor, aflat în spatele mănăstirii.