În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Pelerinaj la Colina „Sfintei Cruci“ de la Păun
Joi, 13 septembrie 2007, în ajunul sărbătorii „Înălţarea Sfintei Cruci“, se va organiza un pelerinaj la Colina „Sfintei Cruci“, situată în parohia Păun. Programul pelerinajului este următorul:
- orele 17.00-18.00 – slujba Vecerniei la Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Iaşi; - orele 18.00-19.00 – slujba Vecerniei la Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Păun; - orele 18.00-19.00 – pelerinii din Iaşi vor fi transportaţi la Păun cu mijloace de transport puse la dispoziţie de parohia „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Iaşi şi de Frăţia Ortodoxă Română - filiala Iaşi (Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel“ - Bărboi); - orele 19.00 – pelerinii se vor îndrepta de la Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Păun spre Colina „Sf. Cruci“, unde se va citi Acatistul Sfintei Cruci, se va rosti un cuvânt de învăţătură, apoi se va oferi hrană pelerinilor prezenţi. „Pelerinajul anual de la Păun se organizează cu binecuvântarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Locţiitor de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, şi este la a doua ediţie. Anul trecut, parohia de la Păun a primit ca al doilea hram tocmai sărbătoarea «Înălţarea Sfintei Cruci» şi, de aceea, pelerinajul de anul acesta marchează şi înfrăţirea celor două parohii. Credincioşii din parohia ieşeană se vor cunoaşte mai bine cu cei de la Păun şi credem că toată lumea va înţelege că în Biserică suntem una, fie orăşeni sau săteni. Invităm pe credincioşi să participe la pelerinajul rugătorilor şi cinsititorilor Sfintei Cruci“, ne-a declarat pr. Vilie Doroşincă, protoiereu al Protopopiatului Iaşi 2, sub jurisdicţia căruia se află parohia Păun. Menţionăm că pe crucea de la Păun, cea mai înaltă din ţară, sunt amplasate antenele de emisie ale postului de radio Trinitas.