De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Pelerinaj la Mănăstirea Timişeni Şag
Elevii de la Centrul şcolar pentru educaţie "Constantin Păunescu" şi o parte din copiii de la Centrul de Plasament Nr. 8 din Recaş, însoţiţi de profesorii lor, au vizitat săptămâna trecută Mănăstirea Timişeni Şag, cu hramul "Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul".
Peste 100 de copii, din ciclurile primar, gimnazial şi liceal de la Centrul şcolar pentru educaţie "Constantin Păunescu" din Recaş au vizitat vineri Mănăstirea Timişeni Şag, într-un pelerinaj de suflet menit să le descopere bucuria întâlnirii cu Dumnezeu şi dragostea de aproapele. Elevii au sosit la mănăstire însoţiţi de profesorii lor, Florin Vlad, profesor educator, Doru Racoviceanu, profesor de muzică, Ileana Caşcaval, profesoară de religie, şi prof. Nelu Cândea de la centrul de plasament. Centrul şcolar pentru educaţie "Constantin Păunescu" din Recaş a sărbătorit prin această vizită 20 de ani de când, an de an, aduce şi prezintă elevilor această vatră de cultură şi spiritualitate monahală bănăţeană care este Mănăstirea Timişeni Şag. La sosirea în mănăstire, elevii au fost întâmpinaţi cu bucurie de maicile şi părinţii slujitori şi a fost oficiată o slujbă de mulţumire adusă Domnului pentru toate binefacerile Sale ce le revarsă peste toţi oamenii. Apoi, elevii pelerini, dirijaţi de profesorul de muzică Doru Racoviceanu, au susţinut un recital în biserica mănăstirii constând din cântece religioase, poezii, psalmi şi laude aduse Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Totodată, a fost rostit un cuvânt de învăţătură, unde a fost evidenţiată bunătatea şi iubirea lui Dumnezeu, precum şi îndemnul de căutare a Domnului Hristos, care este izvorul tuturor bunătăţilor. "S-a obişnuit în cadrul Eparhiei Timişoarei ca anual un număr de copii de la centrele de plasament ale judeţului să vină la mănăstirile aparţinătoare eparhiei noastre şi să se întâlnească cu viaţa monahală aşa cum este ea, pentru a înţelege valorile Bisericii Ortodoxe, dar şi pentru a descoperi adevărata frumuseţe a credinţei noastre ortodoxe. Copiii se bucură nu numai de cuvântul de învăţătură pe care îl primesc din partea monahilor şi preoţilor care slujesc la aceste mănăstiri, dar se bucură şi de o primire caldă, prietenoasă, din partea maicilor sau monahiilor din cadrul mănăstirilor, care sunt deosebit de atente cu ei", ne-a declarat părintele Zaharia Pereş, consilier cultural la Centrul eparhial din Timişoara. În finalul întâlnirii li s-au oferit micilor pelerini din partea mănăstirii cadouri constând din cruciuliţe, iconiţe, pliante cu Mănăstirea Timişeni Şag şi o agapă creştină.