În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Pelerinaj organizat de ATOR Zoiţani
În perioada 4-6 februarie 2015, tinerii din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Zoiţani, judeţul Botoşani, au pornit într-un pelerinaj prin ţară. Au colindat unele dintre cele mai frumoase zone ale ţării, plaiurile străbune româneşti, căutând smerenia şi liniştea sufletească.
Prima zi a pelerinajului i-a purtat pe tinerii atoreni spre mănăstirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava şi spre Cetatea de Scaun a lui Ştefan Vodă. De acolo, drumul lor a continuat pe plaiurile Bucovinei, până la Mănăstirea Voroneţ, unde, datorită bunăvoinţei unei maici, tinerii au aflat povestea din spatele picturilor de pe pereţii mănăstirii. Pelerinajul a continuat cu vizitarea mănăstirii de maici Piatra Fântânele, care datează din anul 1994, situată în Pasul Tihuţa, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Mănăstirea se află chiar lângă cea mai înaltă cruce din ţară, înălţată în anul 2010 de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Spre seară, tinerii au ajuns şi la Mănăstirea Nicula, cel mai important centru de pelerinaj din Ardealul de nord, unde s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Tot aici, tinerii au avut şansa să vadă şi să afle povestea primei biserici de lemn a Mănăstirii Nicula, construită după incendiul ce a mistuit vechea biserică de lemn în anul 1602.
Peste noapte, tinerii au poposit la Caşiel, mănăstirea aşezată în inima unei poieniţe sihastre din ţinutul Clujului. Acolo, părintele Serafim Badila a avut bunăvoinţă şi răbdarea de a sta la un taifas duhovnicesc, amintind şi câteva repere despre părintele Arsenie Boca. În cea de-a doua zi a pelerinajului, după participarea la Sfânta Liturghie cu binecuvântarea primită în cadrul ei, tinerii au continuat cu vizitarea Salinei Turda, aflată în zona Durgău-Valea Sărată. Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj. Aici tinerii şi-au petrecut după-amiază aflând un scurt istoric al salinei şi detalii despre condiţiile de muncă în salină, modul de extragere al zăcămintelor de sare, uneltele şi ustensilele folosite.
Ultima zi a pelerinajului atorenii din Zoiţani au început-o participând la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Râmeţ. De acolo, s-a mers cu gând de rugăciune spre Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai importante aşezăminte religioase din Transilvania, la mormântul părintelui Arsenie Boca. Nu departe de chilia Sfântului Ioan, se află locul de odihnă al acestui părinte. Tinerii s-au alăturat sutelor de oameni veniţi din toate colţurile ţării, păşind în tăcere şi rugăciune spre mormântul părintelui Arsenie Boca. Pelerinajul organizat de ATOR Zoiţani s-a încheiat cu vizitarea schitului de la Râpă Robilor, locul sfinţilor înveşmântaţi în zeghe grea de deţinuţi ai regimului comunist, mărturisitori ai Domnului şi dovada trecutului sângeros al unei ţări prigonite de păgâni. (Anca Cîşlariu - ATOR Zoiţani)