Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Pelerinajul copiilor din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“
Peste 30 de copii din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ din Cluj-Napoca au pornit sâmbătă, 11 octombrie, într-un pelerinaj pe Valea Arieşului, la mănăstirile din judeţul Alba. Nu au lipsit activităţile recreative cu rol de cunoaştere, familiarizare, sport şi jocuri. Această activitate a fost oferită gratuit copiilor din parohie şi a constat într-o recompensă duhovnicească pentru participanţii la programul catehetic şi educativ „Cinci Bucurii pentru Copii“, derulat de parohie.
Copiii, cu vârste între 7 şi 13 ani, au fost însoţiţi de părintele Călin Ficior şi 12 tineri din cadrul Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi şi Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi, precum şi de Grupul Parohial de Tineret „Adormirea Maicii Domnului“.
Bucurându-se de o vreme însorită, pelerinii din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ din Cluj-Napoca au avut prilejul să viziteze mănăstirile Remetea, Lupşa, Albac şi Muncel, din judeţul Alba, unde s-au închinat, s-au rugat împreună, au primit cuvinte de învăţătură, dar şi bunătăţi alese, precum cozonac, colivă şi sirop de brad. În acest pelerinaj, copiii au fost învăţaţi să recunoască hramul unei biserici, să aprecieze rolul iconostasului şi forma arhitecturală a unei biserici ortodoxe. De asemenea, cei mici au aflat multe informaţii cu privire la sfinţi şi comportamentul creştin la vârsta copilăriei.
Activităţi recreative şi de cunoaştere a mediului
Nu au lipsit nici activităţile recreative cu rol de cunoaştere, familiarizare, împrietenire şi înveselire. Astfel, prima activitate a fost la Lupşa, printre brazii din curtea mănăstirii, unde cunoaşterea mediului s-a îmbinat armonios cu joaca.
Cea de-a doua oprire pentru sport şi jocuri a fost între mănăstirile Albac şi Muncel. Dacă băieţii s-au întrecut la fotbal, fetele au avut parte de jocuri de grup, pe echipe şi individuale.
De asemenea, de-a lungul traseului, s-au cântat cântece la chitară pentru copii. Toate aceste activităţi recreative, sportive şi muzicale au fost menite să îi însufleţească pe copii şi să le menţină viu interesul de-a lungul celor 12 ore de pelerinaj.
Această activitate a fost oferită gratuit copiilor din parohie şi a constat într-o recompensă duhovnicească pentru participanţii la programul catehetic şi educativ „Cinci Bucurii pentru Copii“, derulat de parohie.
Programul, aflat la a V-a ediţie anuală, a fost implementat în Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ de Asociaţia Tinerilor şi Studenţilor Creştini Ortodocşi din Cluj în perioada 13 martie - 10 aprilie 2014.