Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Pelerinajul „Dor de pustie, dor de cer“, la final
Cei 450 de pelerini, preoţi şi credincioşi, majoritatea din zona Moldovei, care se află în pelerinaj în Ţara Sfântă au urcat ieri pe Muntele Tabor alături de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Pelerinii români se întorc astăzi în ţară.
La biserica ortodoxă de pe Muntele Tabor Părintele Mitropolit Teofan a vorbit pelerinilor despre sensurile dogmatice şi spirituale ale sărbătorii Schimbării la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos. "Pelerinii, însoţiţi de ierarhul lor, au vizitat astăzi (n.r. ieri) oraşul Nazaret. În biserica greacă ortodoxă IPS Teofan a oficiat slujba Acatistului Bunei Vestiri. A mai fost vizitat satul Cana Galileei, iar astăzi, 4 noiembrie, grupurile de pelerini se vor întoarce în ţară. Mulţumim Mântuitorului Hristos pentru că ne-a învrednicit să fim în acest pelerinaj pe sfintele Sale urme. Mulţumim Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan pentru că ne-a însoţit cu prezenţa şi cu rugăciunea în această perioadă. Dumnezeu să ne ajute în continuare să fim sub binecuvântarea sfinţilor care au bineplăcut lui Dumnezeu. Acum, pentru că ne întoarcem mai îmbogăţiţi duhovniceşte în ţară, sperăm să fim cu toţii mai buni, mai înţelegători, astfel încât să fim şi noi bineplăcuţi lui Dumnezeu", a relatat pentru Radio TRINITAS pr. Andrei Zlăvog, directorul Centrului de Pelerinaj "Sfânta Parascheva" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Pelerinajul "Dor de pustie, dor de cer" a fost organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi a început pe 28 octombrie, fiind binecuvântat şi iniţiat de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan. Pelerinajul a marcat împlinirea a 50 de ani de la trecerea la cele veşnice a Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ.