În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Piatră de temelie pentru biserica Mănăstirii „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca
În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Elisabeta, miercuri, 24 aprilie, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, s-a aflat la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Elisabeta” din Cluj-Napoca, cu ocazia hramului și a punerii pietrei de temelie pentru biserica așezământului monahal.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârşit Liturghia Darurilor mai înainte- sfințite şi a rostit un cuvânt de învățătură despre vocația misionară a femeii creștine, pornind de la modelul Sfintei Cuvioase Elisabeta. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi clujeni.
La finalul Liturghiei, ierarhul a săvârşit slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică a așezământului monahal și a sfințit locul unde va fi edificat viitorul lăcaș de cult întru cinstirea și pomenirea Sfintei Cuvioase Elisabeta. Biserica va fi construită în stil bizantin, în formă de cruce greacă înscrisă, de dimensiuni medii, amprenta la sol fiind de 22 de metri lungime și 13 metri lățime. Părintele duhovnic Paisie Borza a mulțumit ierarhului și tuturor celor implicați în materializarea proiectului de edificare a bisericii.
Obștea mănăstirii numără opt maici, stareță fiind stavrofora Maria Asaftei, iar duhovnic ieromonahul Paisie Borza. Pe lângă programul duhovnicesc de rugăciune, călugăriţele desfășoară activităţi administrative și se îndeletnicesc cu confecţionarea de veşminte preoţeşti și pictarea de icoane.