În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Pomenirea Sfintei Parascheva la catedrala din Suceava
Pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, a fost sărbătorită în chip deosebit la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. Credincioșii au avut bucuria de a participa la slujbele închinate acesteia încă din ziua de 13 octombrie, când, începând cu ora 21:00, a fost oficiată slujba Privegherii. La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva în paraclisul închinat marelui mucenic ce străjuiește cetatea Sucevei de peste șapte veacuri. Din soborul slujitor au făcut parte arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și arhim. Serafim Grigoraș, stareț al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
Cu acest prilej, veșmântul Sfintei Parascheva a fost așezat spre cinstire lângă racla care adăpostește moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Grupului psaltic „Dimitrie Suceveanu”.
În cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, postat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, au fost evidențiate cele mai importante aspecte legate de viața, minunile și moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.
Sfânta Cuvioasă Parascheva, alături de Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotește neîncetat Țara Moldovei, și nu numai, și le este aproape tuturor celor care îi cer ajutorul, oferindu-le sprijin și mângâiere.