În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Popas de rugăciune și slujire la Schitul Brătășești
Obștea monahală de la schitul argeșean Brătășești s-a bucurat duminică, 21 august, de prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.
În cuvântul rostit cu această ocazie, ierarhul a vorbit despre textul evanghelic din Duminica a 10-a după Rusalii și a evidențiat frumusețea picturii din interiorul bisericii restaurate recent.
Aflat în cătunul Florieni din satul Brătești, comuna Albești, județul Argeș, schitul are hramurile „Sfinții Serghie și Vah” și „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.
Actuala biserică are o vechime respectabilă, fiind sfințită la sfârșitul secolului al 18-lea de către Preasfințitul Părinte Iosif, întâiul Episcop al Argeșului. Aceasta a fost ridicată pe moșia boierului Ioan Vâlsănescu de arhimandritul Partenie - stareț al Mănăstirii Argeșului. După reforma lui Cuza din 1864, moșiile Schitului Brătășești au trecut în averea statului și schitul a rămas fără posibilități de întreținere. În anul 1920, prin decret regal, a fost subordonat Mănăstirii Robaia. În anul 1959, prin Decretul 410 a fost desființat, biserica devenind lăcaș de mir pentru locuitorii din Brătășești.
Abia în anul 1998 vechiul schit redevine așezământ monahal ca metoc al Mănăstirii Robaia. În anul 2016, Schitul Brătășești a devenit autonom, împlinind astfel dorința întâiului ctitor la 281 de ani de la actul de fondare.