În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Praznicul Floriilor la Râmnicu Vâlcea
În Duminica a şasea din Postul Sfintelor Paşti, cu ocazia prăznuirii Intrării Domnului în Ierusalim, Înalt Preasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală "Sfântul Nicolae" din Râmnicu Vâlcea.
Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii în seara zilei de 16 aprilie, cu pelerinajul de Florii, intitulat "Sfinţire şi slujire în Hristos Domnul, Mântuitorul lumii" şi a continuat a doua zi cu Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie. În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Gherasim l-a hirotonit întru preot pe părintele diacon Alin Marin Văcaru, absolvent al Facultăţii de Teologie din Craiova, pe seama Parohiei Boncani, comuna Drăgoeşti, judeţul Vâlcea. "Călătoria spre Ierusalimul cel Ceresc" La sfârşitul slujbei, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul a explicat pericopa evanghelică, arătând însemnătatea deosebită a praznicului Intrării Domnului Hristos în Ierusalim: "Praznicul Floriilor este o sărbătoare a bucuriei şi a nădejdii, pentru că Domnul ne cheamă şi ne aşteaptă în Împărăţia Sa cerească. Mulţi dintre fiii Bisericii nu au ajuns la Ierusalimul cel pământesc, Cetatea din Ţara Sfântă, însă au posibilitatea în fiecare sărbătoare şi duminică să ajungă în Noul Ierusalim, care este Biserica întemeiată de Hristos Domnul, înnoită cu harul Lui şi binecuvântată spre a noastră mântuire. Această intrare este pecetluită cu post şi rugăciune, pentru că dincolo de ea noi, creştinii ortodocşi, Îl descoperim pe Hristos cel mort şi Înviat pentru mântuirea lumii. De aceea, trebuie să mergem pe acest drum pregătiţi duhovniceşte, încinşi cu platoşa credinţei, cum spune Sfântul Apostol Pavel, şi încrezători că dincolo de cărarea cea strâmtă se află Împărăţia cea Cerească, locaşul drepţilor şi binecuvântarea Sfintei Treimi". La final, cei doi arhierei au citit rugăciunile de sfinţire a stâlpărilor (ramurile de salcie) pe care credincioşii prezenţi le-au purtat la casele lor. Răspunsurile la strană au fost date de către Corala "Sfântul Antim Ivireanul" a Catedralei arhiepiscopale. Începând de duminică seara, programul liturgic din Săptămâna Sfintelor Patimi la Catedrala arhiepiscopală din Râmnic a avut în centru slujbele deniilor, oficiate în fiecare seară, până vineri, 22 aprilie.