În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în Mitropolia Olteniei
Praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost cinstit joi, 23 aprilie, în mai multe locaşuri de închinare din Mitropolia Olteniei. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Băileşti, judeţul Dolj. Prezenţa IPS Părinte Mitropolit aici a fost prilejuită de praznicul Sfântului Gheorghe, ocrotitorul oraşului Băileşti. Tot în această zi, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la hramul Mănăstirii Stânişoara, judeţul Vâlcea. La rândul său, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a slujit la hramul Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Vechi din Drobeta-Turnu Severin. Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Gheorghe“ din Caracal, judeţul Olt, iar Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a slujit la Biserica „Înălţarea Domnului“-Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea.
În Cetatea Băniei, credincioşii au participat în număr mare la hramul Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“-Prisaca, la biserica paraclis-mitropolitan „Sfântul Gheorghe“-Vechi şi la biserica parohială „Sfântul Gheorghe“-Nou din municipiu.
Situată în zona centrală a Băniei, Biserica „Sfântul Gheorghe“-Vechi se numără în rândul celor mai vechi locaşuri de cult din Craiova, temeluită fiind din cărămidă la începutul anilor 1730. Primii ctitori au fost Ştefan Monahu şi fiul său, Gheorghe Botea. Biserica a fost cunoscută o vreme de credincioşi ca mănăstire, aşa cum reiese din însemnările lui Dionisie Fotino şi din alte cartografii mai vechi. Într-un document datat în perioada 1813-1815, se află trecută „Biserica «Sfântul Nicolae»-Vechi, cu hramul „Sfântul Mucenic Gheorghe“, făcută de neguţătorii mahalagii… iar mai târziu i s-a popularizat numele de «Sfântul Gheorghe»-Vechi“ (pr. Gogu Demetrescu, Sinodicon, 1982). Începând cu anul 2009, sfântul locaş funcţionează în regim de paraclis mitropolitan. (Arhid. Ioniţă Apostolache)