În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Pregătiri pentru hramul Catedralei „Sfântul Spiridon-Nou“
Catedrala mitropolitană "Sfântul Spiridon-Nou", Paraclis patriarhal din Capitală, este zilele acestea în sărbătoare. Întrucât Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte luni, 12 decembrie, pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, ocrotitorul acestui sfânt lăcaş de închinăciune, la catedrală vor avea loc mai multe evenimente religioase.
"Hramul va începe propriu-zis cu ziua de duminică. De la ora 8:00 dimineaţa va fi scoasă racla cu moaştele Sfântului Ierarh Spiridon în lăcaşul special amenajat lângă biserică. Apoi, spre seară, după ce se vor închina credincioşii, racla va fi introdusă în biserică. Luni-dimineaţă, de la ora 7:00 va fi scoasă racla iarăşi şi va rămâne atât timp cât vor rămâne credincioşi pentru închinare", a declarat părintele arhimandrit Dimitrie Irimia, eclesiarhul Catedralei mitropolitane "Sfântul Spiridon-Nou". În ultimul an, catedrala s-a aflat într-un amplu proces de restaurare şi consolidare. "S-au finalizat lucrările la acoperişul bisericii, apoi lucrările de zugrăvire şi de refacere a tencuielilor exterioare, dar şi cele la instalaţia electrică. Pentru a fi pusă în valoare pictura, s-a făcut un proiect de iluminare a picturii. S-a făcut, de asemenea, un proiect de restaurare a picturii. Pictura este realizată de Gh. Tattarescu între anii 1858 şi 1860 şi restaurată în mai multe rânduri. Mai nou, din cauza infiltraţiilor de apă, în anumite zone este afectată. Prin urmare, pentru a fi pusă în valoare s-au făcut demersurile de întocmire a unei documentaţii pentru obţinerea avizului, cu scopul începerii lucrărilor de restaurare a picturii", a declarat părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Catedrala mitropolitană "Sfântul Spiridon-Nou" a fost construită în stil gotic, între anii 1852 şi 1858.