La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Premiere a elevilor merituoși la Parohia Trăisteni din Prahova
În Duminica Mironosiţelor, la finalul Sfintei Liturghii, în biserica Parohiei Trăisteni din Protopopiatul Câmpina, judeţul Prahova, au fost premiaţi elevii din satul Trăisteni care au obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada de Religie din anul acesta, atât la faza judeţeană, cât şi cea naţională.
Astfel, au fost premiate Ana Maria Frîncu, clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, şi Anisia Paola Moise, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, cu punctaj mare la faza judeţeană și calificate la faza naţională, Ana Maria Frîncu, menţiune la nivel naţional, iar Alexia Maria Cojocaru, clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Carol I”, şi Alexia Andreea Ilie, clasa a VI-a la Şcoala „Erou Înv. I. Drăgănescu” din Trăisteni, menţiuni la faza judeţeană. Elevii au fost pregătiţi de Iulia-Eliza Moise, profesor de religie la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei şi la Şcoala „Erou Înv. I. Drăgănescu”.
Premiile înmânate copiilor de către părintele paroh Ion-Florin Moise au constat în bani şi diplome de apreciere pentru rezultatele obţinute, dar şi pentru perseverenţa elevilor, unii dintre ei obţinând rezultate bune la olimpiadă an de an. A devenit deja tradiţie această premiere în parohia noastră şi ne bucurăm că avem copii credincioşi, silitori şi harnici, care ne reprezintă în ţară. Este meritul lor pentru dragostea care au arătat-o pentru învăţătura ortodoxă.