De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Premiu pentru „Cor cu Dor” la un festival internațional
Corul de copii „Cor cu Dor” al Bisericii „Sfântul Nicolae” -Dintr-o Zi din Protoieria Sector 1 Capitală a obținut cel mai mare punctaj din partea juriului la Festivalul internațional de muzică corală „A ruginit frunza din vii”. Cea de-a 11-a ediție a concursului a avut loc la Chișinău în perioada 18-21 octombrie. Au participat 20 de formații corale, cu peste 600 de interpreți din Republica Moldova, Bulgaria, Letonia, Italia, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Spania, Ucraina și Ungaria.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Muzical-Corală din Moldova în săli puse la dispoziție de Teatrul de revistă „Ginta Latină”, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Palatul Republicii și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. România a fost reprezentată la acest festival de 3 formații: „Angeli-Junior” din Iași, „Sonoris” din Târgoviște și „Cor cu Dor” din București.
Sub îndrumarea Teodorei Jaworski, „Cor cu Dor” a crescut în tinda Bisericii „Sfântul Nicolae”-Dintr-o Zi și este membru al Programului Național „Cantus Mundi”. „Pentru «Cor cu Dor», a fost primul concurs internațional, cu emoțiile de rigoare. Mulțumim lui Dumnezeu că au fost emoții creative. Am participat cu 34 de copii din cei 53 câți fac parte din cor. A fost un concurs pe categorii. Categoria corurilor de copii, după cum ne-au mărturisit jurații, a fost cea mai interesantă și într-adevăr au fost foarte multe coruri bune. Concursul a avut loc în sala unui muzeu cu o acustică foarte bună. La aflarea veștii că au obținut cel mai mare punctaj, copiii au fost foarte emoționați, plângeau de fericire”, a declarat pentru TRINITAS TV Teodora Jaworski, dirijorul Corului de copii „Cor cu Dor”.
Membrii corului au între 6 și 16 ani. Repertoriul „Cor cu Dor” este unul variat, iar melodiile sunt atent alese de către dirijor cu ajutorul tuturor copiilor. Se sfătuiesc și decid împreună care sunt cele mai bune compoziții de interpretat în funcție de evenimentul la care urmează să participe. Vocea fiecăruia contează și, ca într-o familie, se ascultă reciproc, informează site-ul www.corcudor.cantusmundi.com.