În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Preot Dimitrie Bejan - Mărturisire şi rugăciune în temniţele comuniste“
Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, vineri, 30 noiembrie 2012, a avut loc la parohia "Sf. Vasile" - Hârlău, judeţul Iaşi, cea de a V-a ediţie a simpozionului "Preot Dimitrie Bejan - mărturisire şi rugăciune în temniţele comuniste".
În cuvântul de deschidere a simpozionului, pr. Nicolae Crăciun, protopopul Protoieriei Hârlău, a elogiat pe scurt personalitatea părintelui Dimitrie Bejan, comparându-l cu un alt mărturisitor al temniţelor comuniste - arhimandritul Vartolomeu Dolhan, fiu al parohiei Pârcovaci. Cuvântul de bun venit adresat participanţilor - clerici şi credincioşi din Hârlău, Iaşi şi Suceava - a fost rostit de preotul paroh Gheorghe Păltinel, care a subliniat importanţa întâlnirii credincioşilor nu doar la slujbele liturgice, ci şi la asemenea comemorări, cât şi împărtăşirea din experienţa înaintaşilor mărturisitori ai credinţei fără compromisuri, mărturisire care astăzi este mai stringentă ca oricând. În continuare, directorul Colegiului "Ştefan cel Mare" din Hârlău, domnul Aurel Neicu, a mulţumit pentru invitaţie şi a apreciat faptul că nu s-a neglijat păstrarea memoriei părintelui Bejan, încurajând continuarea acestui simpozion şi în anii următori. Domnul director Aurel Neicu a fost cel care, împreună cu profesorii de religie ai şcolii pe care o conduce şi în parteneriat cu Protopopiatul Hârlău, a avut iniţiativa organizării primului simpozion dedicat părintelui Bejan, în urmă cu cinci ani. În continuare, domnul Paul Nistor, cercetător la Institutul de Istorie "A. D. Xenopol" din Iaşi, a prezentat referatul cu titlul "Episcopia română din America de după război". O altă expunere interesantă a fost cea a pr. protopop lector univ. dr. Florin Ţuscanu, de la Protoieria Roman, având ca temă "Amintiri cu preotul Dimitrie Bejan din închisorile comuniste", şi în cadrul căreia a fost prezentat în original de la CNSAS actul de condamnare a tatălui său, coleg de celulă cu părintele Bejan. La capitolul "Mărturisiri ale celor care l-au cunoscut pe preotul Dimitrie Bejan", a luat cuvântul părintele Emil Ojog de la Bivolari care s-a apropiat de părintele Dimitrie în anul 1973, cu câţiva ani după pensionarea forţată a acestuia şi trimiterea lui la Hârlău cu domiciliul obligatoriu. Un alt ucenic al părintelui Dimitrie este părintele Gheorghe Bogus de la Sineşti, care l-a întâlnit în anul 1987. Prezent la simpozion, acesta a menţionat că a citit cărţile în manuscris ale părintelui Dimitrie care avea harisma înaintea vederii cu duhul. Tot părintele Bogus a arătat celor prezenţi epitrahilul din foaie de cort şi sfintele vase cu ajutorul cărora părintele Bejan a împărtăşit mii de prizoneri la Oranki, în Siberia, între anii 1944-1948. În încheiere, preoţii participanţi au oficiat o panahidă la mormântul părintelui Dimitrie Bejan şi au luat parte la o agapă.