În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Preoţii de spital, despre dimensiunea teologică a mărturisirii
Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat ieri, 7 iunie, la biserica Parohiei Cărămidarii de Jos, sesiunea a XIV-a a Cercului pastoral "Comunicare şi comuniune" al preoţilor de caritate din spitalele din Bucureşti. Părintele Mihai Burlacu, de la Spitalul "Sfânta Maria" din Bucureşti, a susţinut un referat pe această temă.
Lucrările sesiunii, care au fost precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii, au fost prezidate de către părintele prof. univ. dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie "Justinian Patriarhul" din Bucureşti. Tema acestui cerc pastoral a fost "Sfinţii doctori fără de arginţi şi mucenici, mărturisitorii Sfintei Treimi", care "propune să scoată la lumină adevărata dimensiune teologică a mărturisirii şi a credinţei în Sfânta Treime. Potrivit vieţilor Sfinţilor fără de arginţi, orice mărturisire este un act de credinţă, însă nescris cu cerneală şi pe hârtie, ci pe tablele inimii. Obiectul mărturisirii sfinţilor mucenici este acela al ideii că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu Întrupat, fapt ce presupune şi credinţa în Sfânta Treime, respectiv în tripersonalitatea lui Dumnezeu", a spus părintele Burlacu. În continuare, părintele referent a evidenţiat că această mărturisire este vizibilă şi din evoluţia ideilor teologice începând cu secolul al IV-lea al disputelor hristologice, unde analizele patrologilor remarcă o interdependenţă între dogma hristologică şi cea trinitară. La final, au avut loc discuţii pe marginea temei susţinute şi au fost lămurite şi unele aspecte organizatorice pentru următoarele întâlniri.