În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Preoţii din Clisura Dunării s-au întrunit la Moldova-Nouă
Miercuri, 6 octombrie 2010, la biserica parohială cu hramul "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena" din Moldova-Nouă, a avut loc întâlnirea preoţilor din Clisura Dunării, clerici care fac parte din Centrul Pastoral Misionar nr. 4 Moldova-Nouă.
Întâlnirea a fost precedată de un Te-Deum, la finalul căruia preotul Dorin Nistoran a ţinut un cuvânt de învăţătură pentru credincioşii prezenţi, punând în valoare virtutea iubirii în viaţa creştinului autentic. Părintele a evidenţiat, după cuvântul Mântuitorului, că "acolo unde este inima voastră, va fi şi comoara voastră". În continuare s-a desfăşurat şedinţa convocată de preotul Remus Căta, coordonatorul Centrului Pastoral Misionar, care a prezentat motivul convocării şedinţei, respectiv stabilirea datei fiecărei parohii pentru desfăşurarea serilor duhovniceşti. În a doua parte a şedinţei s-au discutat diverse probleme administrative şi pastorale din parohii, iar în încheiere fiecare dintre cei prezenţi a adus amendamente privind desfăşurarea serilor duhovniceşti ce vor avea loc în postul Crăciunului, precum şi propuneri privitoare la activităţile cu tineretul din parohii. În perioada Postului Mare şi a Postului Crăciunului în Episcopia Caransebeşului se organizează aşa-numitele "Seri duhovniceşti" sau "Seri de catehizare". Aceste întâlniri se organizează din anii â80, când în Banatul Montan s-a simţit nevoia de misiune mai intensă, preoţii fiind nevoiţi a întreprinde acţiuni duhovniceşti pentru a păstra credincioşii în dreapta credinţă. După reînfiinţarea Episcopiei Caransebeşului, IPS Mitropolit Laurenţiu al Ardealului, pe atunci Episcop al Caransebeşului a generalizat aceste seri duhovniceşti în toată episcopia, desfăşurându-se cu precădere în Postul Mare şi în Postul Crăciunului. Aceste manifestări spirituale sunt organizate de preoţii parohi şi constau în săvârşirea unei slujbe de seară, după care se intonează cântări duhovniceşti şi se rostesc cuvinte de învăţătură. Receptivi şi dornici de viaţă duhovnicească, credincioşii participă în număr mare la aceste seri de catehizare, unde sunt invitaţi părinţi duhovniceşti, preoţi consilieri şi preoţi protopopi pentru a împărtăşi credincioşilor cuvânt de învăţătură. (arhid. Casian Ruşeţ)