În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Prezentare de carte: Rostiri despre sfinţi, chemătoare la sfinţenie
Cartea "Sfinţii - mlădiţe din Hristos" (51 de Predici), având ca autor pe Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, apărută de curând la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în condiţii grafice deosebite, cuprinde 51 de predici la sărbătorile sfinţilor mai importanţi din calendarul nostru ortodox. Cartea are 346 de pagini cu un cuvânt introductiv, o postfaţă şi o bogată bibliografie selectivă.
Şirul predicilor începe cu 1 ianuarie (Predica la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare) şi se încheie cu 27 decembrie (Predica la sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ştefan). Recursul la istorie în general şi la istoria Bisericii Ortodoxe Universale în special este o linie directoare a autorului, prin care se asigură structura de rezistenţă a discursului omiletic. Referinţele biblice susţin organic textul predicilor, iar hagiografia este valorizată pe elementul Tradiţie. Limbajul nu este bisericesc de tip sinaxar, ci actual, viu, dinamic, expresiv, plin de realism. Are şi o anume sobrietate, dar nu aspră, dură, ci caldă în siguranţa şi fermitatea exprimării. Sunt alese cuvinte şi expresii cu capacitate mare de sinteză, dar cu fond larg, deschis ca multitudine de semnificaţii. Construcţia predicilor este bine structurată, economic prezentată, fără articulaţii sau părţi periferice nesudate de întreg. Sună a plin. Oriunde a găsit date şi informaţii de actualitate, autorul le-a integrat în texte sau în notele de la subsolul paginii. Cartea PS Părinte Calinic Botoşăneanul pune la îndemâna preoţilor slujitori un instrument de lucru de mare valoare, prin conţinut şi exprimare. Ea poate fi folosită cu o rară uşurinţă, ceea ce o face utilă şi pentru credincioşi, cărora o recomandăm s-o citească şi să se folosească duhovniceşte. Prin scrierea şi publicarea acestei cărţi, ultima din cele pe care ni le-a oferit până acum, autorul realizează un act real de cinstire a sfinţilor şi un la fel de remarcabil act de călăuzire a creşterii duhovniceşti a "sfinţilor" în Biserica luptătoare.