La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Prieteni din Olanda, la muncă în Vaslui
În imediata apropiere a Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Vaslui se vede deja imaginea clădirii Complexului cu acelaşi nume. În viitorul apropiat, această clădire va găzdui femei cu copii, victime ale violenţei în familie. De asemenea, copiii abandonaţi vor găsi aici un adăpost şi consiliere, iar 60 de bătrâni vor primi o masă caldă la domiciliu, zilnic. Acest proiect social a fost demarat de părintele Constantin Mogoş de la Biserica „Sfantul Ioan“, cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Huşilor.
Rotary Club Aalten-Wisch, Rotary Club Bergh şi Friends of Moldova, trei cluburi din Olanda, îl ajuta financiar pe părintele Mogoş pentru a termina subsolul acestui complex, unde vor fi amenajate o bucătărie, o sală de mese şi o sală de recreere. În fiecare zi, femeile, copiii şi vârstnicii în situaţii de risc vor primi o masă caldă în această locaţie. Până la finele acestui an, subsolul Complexului „Sfântul Ioan“ va fi operaţional. Suportul financiar al celor trei cluburi este în cooperare cu Comisia Naţională pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare Durabilă (NCDO) - organizaţie non-guvernamentală olandeză. NCDO oferă garanţii suplimentare pentru proiectele sociale desfăşurate în ţări străine.