De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Prima denie din acest an la catedrala din Galați
Denia Canonului cel Mare a fost săvârșită miercuri-seară în Catedrala Arhiepiscopală din Galați de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezența a numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice la această slujbă au fost oferite de corul Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.
La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de folos duhovnicesc despre pregătirea treptată a credincioşilor prin pocăinţă, post şi rugăciune pentru primirea bucuriei Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. „În cea de-a cincea săptămână a Postului Sfintelor Paști, rânduiala liturgică ne oferă începutul perspectivei luminoase a unei noi zile. Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, numit și «baia lacrimilor» sau «cântecul duhovnicesc» al sufletului care se căiește de greșelile și de păcatele lui, se citește în cadrul unei slujbe de dimineață, a Utreniei, care devine astfel prima denie din acest an. Urmează denia de vineri seara, a Acatistului Maicii Domnului, și după încă o săptămână vom intra în săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului. Canonul Sfântului Andrei Criteanul, citit integral în cadrul deniei, este o invitaţie la o baie duhovnicească a sufletului şi a trupului şi la curăţire sufletească prin spovedanie, dar şi la săvârşirea mai multor fapte ale milosteniei creştine asemenea tuturor sfinţilor, pe care Sfântul Andrei Criteanul îi aşază ca modele în acest prea minunat imn al pocăinţei, scară către învierea sufletească din păcat şi pregătire pentru aşteptarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus Arhiepiscopul Dunării de Jos.