În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Prima sărbătorire a hramului mănăstirii „Duminica Sfinţilor Români“
Mâine, 10 iunie, Mănăstirea „Duminica Sfinţilor Români” din incinta Atelierelor Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române (Şoseaua Olteniţei nr. 255, Bucureşti, sector 4) îşi sărbătoreşte pentru prima dată hramul. Cu acest prilej, Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie începând cu orele 9.30. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, racla cu cinstitele moaşte ale Sfântului Andrei, ocrotitorul României, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfinţilor Ambrozie şi Dionisie, episcopi ai Mediolanului, cu care a fost înzestrată mănăstirea de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, va fi scoasă în procesiune şi aşezată într-un loc special amenajat pentru ca toţi credincioşii să se închine, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.
Construcţia bisericii în stil brâncovenesc de la Mănăstirea „Duminica Sfinţilor Români” a început în anul 2003, la iniţiativa şi prin purtarea de grijă a PF Părinte Patriarh Teoctist. Biserica a fost finalizată în toamna anului trecut împreună cu primul corp de chilii pentru monahi. Mănăstirea a fost construită cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucureştilor, Patriarhiei Române, al unor parohii din Bucureşti şi al multor binefăcători, care au contribuit cu bani, materiale de construcţie şi alte bunuri necesare construirii şi înzestrării ei. Biserica noii mănăstiri a fost sfinţită de PF Părinte Teoctist, înconjurat de mai mulţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ziua de duminică, 29 octombrie 2006. Atunci, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române aprecia că „prin înălţarea bisericii şi a mănăstirii închinate Duminicii Sfinţilor Români, precum şi a unui corp de chilii pentru monahi, în incinta Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, a înviat, prin harul lui Dumnezeu, ctitoria din jurul Bisericii «Schitul Maicilor» a fericitului de pomenire patriarh Justinian, demolată în 1982”.