Praznicul Botezului Domnului a adunat mulţimi de credincioşi la Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, urmată de slujba de sfinţire a apei săvârşită în Piaţa Mare din
Primatul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, în vizită la Vatican
Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, s-a întâlnit în dimineaţa zilei de luni, 28 martie, cu Papa Benedict al XVI-lea.
În timpul întâlnirii, potrivit Biroului de presă al Vaticanului, au fost examinate, printre altele, situaţia creştinilor în Orientul Mijlociu şi problema libertăţii religioase de pe insula mediteraneană, informează doxologia.ro. şi BASILICA. Papa Benedict al XVI-lea şi Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea s-au mai întâlnit atât în timpul vizitei efectuate de Întâistătătorul Bisericii cipriote la Roma, în perioada 12-19 iunie 2007, cât şi a călătoriei Papei în Cipru, în perioada 4-6 iunie 2010. Imediat după întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea, Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea s-a mai întâlnit cu Cardinalul Tarcisio Bertone. Întâlniri pentru intensificarea dialogului interreligios Pentru zilele următoare sunt programate întrevederi cu Cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, şi cu Cardinalul Kurt Koch, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, cu Cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, şi Cardinalul Jean-Louis Tauran, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios. Biserica din Cipru, întemeiată, potrivit Noului Testament, de Sfântul Apostol Pavel şi Sfântul Apostol Barnaba, a jucat un rol central în istoria recentă a Ciprului. Imediat după obţinerea independenţei, în 1960, Arhiepiscopul Makarios al III-lea a fost ales primul preşedinte al republicii nou-formate. După instaurarea ocupaţiei turce a Ciprului de Nord, în 1974, şi după separarea celor două comunităţi de pe insulă, ciprioţii greci şi ciprioţii turci, succesorul lui Makarios al III-lea, Arhiepiscopul Hrisostom I, a însoţit ţara spre intrarea în Uniunea Europeană. În 2006, Hrisostom al II-lea a fost ales primat al Bisericii Ortodoxe.