Eroii revoluției din decembrie 1989 au fost comemorați sâmbătă, 21 decembrie, în Cimitirul Eroilor din Cluj‑Napoca, printr‑o ceremonie militară și religioasă, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte An
„Prin această tabără pregătim viitorii creştini ai Bisericii“
În perioada 26-31 iulie, la Mănăstirea Balş din judeţul Iaşi are loc o tabără pentru 32 de copii de la şcolile din parohia Bivolari, Protopopiatul Iaşi 1. Participanţii desfăşoară activităţi creative şi sportive, vizionează filme religioase şi participă la Sfânta Liturghie.
Un grup de 32 de elevi participă în această perioadă la cea de-a V-a ediţie a Taberei "Şcolari la Mănăstirea Balş". Tabăra este organizată la Mănăstirea Balş din judeţul Iaşi, în perioada 26-31 iulie, de către parohia Bivolari, la iniţiativa părintelui paroh Emil Ojog. În fiecare dimineaţă şi seară, copiii se roagă împreună, iar pe timpul zilei sunt antrenaţi în competiţii sportive, concursuri de desen, religie şi istorie. Vineri dimineaţă, în biserica mănăstirii a fost oficiată Sfânta Liturghie, la care au participat toţi copiii. Părintele Emil Ojog a precizat că tabăra este gratuită, cazarea fiind asigurată de Mănăstirea Balş, iar hrana de parohia Bivolari. Activităţile creative sunt coordonate de câţiva tineri seminarişti şi teologi din Iaşi. "În tabăra de la Mănăstirea Balş câteva enoriaşe din parohia Bivolari ne ajută la servitul meselor. Tabăra se derulează cu sprijinul protos. Isidor Bucătariu, stareţul Mănăstirii Balş, şi al obştii acestei aşezări monahale. Ne-am gândit să facem o bucurie acestor copii cuminţi, silitori la învăţătură şi cu dragoste de biserică. Desfăşurăm o activitate creativă şi de odihnă, însă avem în primul rând un program de rugăciune. Copiii au răspuns cu multă bucurie invitaţiei noastre de a participa la o tabără. De la an la an, numărul lor a crescut. Mănăstirea Balş este amplasată pe un platou foarte frumos, fiind înconjurată de pădure. Pentru noi toţi este un mediu prielnic de petrecere a timpului, mai ales că suntem vegheaţi de frumoasa biserică a acestei aşezări monahale", a spus pr. paroh Emil Ojog. În fiecare seară, participanţii vizionează filme ce au caracter religios. Noutatea acestei ediţii a taberei este concursul de pescuit. Câştigătorii competiţiei vor fi premiaţi la final cu daruri şi diplome. "Prin această tabără pregătim viitorii creştini ai Bisericii. Nădăjduim că aceşti copii îşi vor aminti ce a făcut pentru ei Mănăstirea Balş şi parohia Bivolari. Încercăm să-i creştem frumos pentru a fi buni creştini şi cetăţeni ai ţării noastre, astfel încât să aibă o dispoziţie pentru credinţă, cultură, sport şi artă", a adăugat pr. paroh Emil Ojog.