Parohia „Învierea Domnului” din Lugoj, județul Timiș, a primit duminică vizita Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop‑vicar al Arrhiepiscopiei Timișoarei. La orele dimineții, ierarhul a fost
Procesiune cu odoare sfinte la Mănăstirea Izbuc
Pe parcursul Postului Mare, obștea de călugări de la Mănăstirea Izbuc din Episcopia Oradiei a intensificat slujirea liturgică și programul duhovnicesc, sub coordonarea arhim. Mihail Tărău, exarh și stareț. Duminică, 5 aprilie, în Duminica a 5-a din Postul Mare, la Mănăstirea Izbuc, după săvârșirea Sfintei Liturghii, s-au tras clopotele și s-a săvârșit rânduiala specială de rugăciune pentru încetarea epidemiei, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu și au fost citite rugăciuni pentru întreaga lume, în general, dar și pentru cei bolnavi și aflați în suferință, în special, de către părinții slujitori, în prezența obștii.
După slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului, au fost scoase în procesiune în incinta mănăstirii odoarele sfinte aflate în patrimoniul acesteia: icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă la Mănăstirea Izbuc în 1928, copie după icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Mănăstirea Dălhăuți, din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei; icoana-relicvar cu o părticică din lemnul Sfintei Cruci; icoana cu Domnul Iisus Hristos în grădina Ghetsimani rugându-Se, pictată de părintele Arsenie Boca; o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului a Imnului Acatist adusă din Muntele Athos și donată Mănăstirii Izbuc de fostul sportiv Mihai Neșu; icoana Maicii Domnului Milostiva, racla cu un fragment din mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie; racla ce adăpostește fragmente de moaște de la mai mulți sfinți; încălțămintea Sfântului Ierarh Spiridon și a Sfântului Gherasim din Chefalonia, precum și alte relicve sfinte. Procesiunea a avut loc în incinta mănăstirii, în sunetul clopotelor, al imnurilor și al rugăciunilor.