În seara Sfintei și Marii Joi, Biserica Ortodoxă a rânduit săvârșirea unei slujbe speciale, Denia celor 12 Evanghelii, care constituie Utrenia pentru Vinerea Mare. La Catedrala Patriarhală din București,
Procesiunea de Florii la Bistrița
În ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, sâmbătă, 12 aprilie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, a avut loc tradiționala Procesiune de Florii, aflată la a opta ediție. La procesiune au participat, alături de ierarh, numeroși clerici, monahi și monahii, oficialități locale, județene și centrale, copii și tineri îmbrăcați în straie populare, precum și o mulțime de credincioși, purtând în mâini ramuri de salcie.
Procesiunea a început la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Bistrița, cunoscută și sub denumirea de Catedrala Ortodoxă, unde ierarhul a binecuvântat ramurile verzi, care au fost oferite tuturor credincioșilor prezenți. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a explicat semnificația Procesiunii de Florii. Pe parcursul traseului, clericii și credincioșii au intonat troparul Intrării Domnului în Ierusalim și mai multe pricesne specifice perioadei prepascale. La final, în incinta Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, unde, din anul 1988, se află o biserică de lemn cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, construită în localitatea Cășeiu în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat slujba Vecerniei și a rostit un cuvânt de învățătură.
Autoritățile au dispus măsuri de restricționare a traficului rutier în zona centrală a municipiului Bistrița, iar efective ale Jandarmeriei au asigurat ordinea și liniștea publică pe parcursul desfășurării manifestării religioase.